Λευτέρης Κυριακίδης: Ως μόνιμοι κάτοικοι της Θάσου, καλούμαστε όλοι να συμμετέχουμε μαζικά στον εμβολιασμό

Δήλωση του Δημάρχου Θάσου, μετά την τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, για τον καθολικό εμβολιασμό των μόνιμων κατοίκων του νησιού

Σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό με την συμμετοχή Υπουργών και Κυβερνητικών Στελεχών με θέμα το σχέδιο για τον καθολικό εμβολιασμό των μόνιμων κατοίκων νησιών με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων, συμμετείχε την Τρίτη 11-05-2021 ο Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης.

Στην τηλεδιάσκεψη, που συμμετείχαν Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι των νησιών της Χώρας, αναπτύχθηκε το σχέδιο «Γαλάζια Ελευθερία» για τον καθολικό εμβολιασμό των μόνιμων κατοίκων νησιών με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων και μεταξύ αυτών και του νησιού της Θάσου.

Μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης ο Δήμαρχος Θάσου δήλωσε τα εξής:

«Αναλυτικές ανακοινώσεις για την εφαρμογή του σχεδίου θα υπάρξουν εκ μέρους της Κυβέρνησης.

Εκφράζω την ικανοποίησή μου για τη σημερινή εξαγγελία του Πρωθυπουργού καθώς και για το σχέδιο «Γαλάζια Ελευθερία» στο σύνολο του.

Ο Δήμος Θάσου ήδη από τις 19-04-2021, αναγνωρίζοντας ότι η πορεία των εμβολιασμών και η ανάδειξή της ως αποτελεσματικό μέσο αποτελεί το βασικό ζητούμενο της σημερινής επικοινωνιακής προσέγγισης στον τουρισμό, είχε καταθέσει και επίσημα το αίτημά του για τον καθολικό εμβολιασμό των μόνιμων κατοίκων της Θάσου ενόψει και της έναρξης της τρέχουσας τουριστικής περιόδου.

Με την εφαρμογή του σχεδίου «Γαλάζια Ελευθερία» η Θάσος θα μετατραπεί σε Covid free προορισμό, ενώ χτίζεται γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα το τοίχος ανόσιας στον τόπο μας, ο οποίος το έχει ανάγκη εν όψει της τουριστικής περιόδου!

Όσο αναβαθμίζεται η υγειονομική εικόνα της Θάσου τόσο περισσότερο αισιόδοξοι αισθανόμαστε για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο.

Πλέον ως μόνιμοι κάτοικοι της Θάσου, καλούμαστε όλοι να συμμετέχουμε μαζικά στον εμβολιασμό».