Καβάλα: Από το παρόν στο παρελθόν, ένα πινέλο δρόμος [φωτογραφίες]

Η αισθητική αναβάθμιση του πάρκου της οδού Πτολεμαίου με εικόνες από το παρελθόν και το «ευχαριστώ» του Δήμου Καβάλας στους ζωγράφους Γιάννη Κανίογλου και Λόη Ανθάκη-Παίρνουν σειρά και άλλες γωνιές της πόλης

Μικρά ταξίδια σε σκηνές του παρελθόντος της Καβάλας σε κάθε γειτονιά, σε κάθε γωνιά, πάρκα και δρόμους… Αυτή είναι η «πυξίδα» της παρέμβασης των ζωγράφων Γιάννη Κανίογλου και Λόη Ανθάκη οι οποίοι αναβάθμισαν αισθητικά με τα πινέλα, το ταλέντο και τη φαντασία τους το πάρκο της οδού Πτολεμαίου, με την υποστήριξη του Δήμου Καβάλας, αλλά και πολιτών με όρεξη και καλλιτεχνικό μεράκι, ενώ ανάλογες παρεμβάσεις θα ακολουθήσουν και σε άλλα  σημεία της πόλης.

Η ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας για την παρέμβαση

Ο Δήμος Καβάλας επιθυμεί για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσει θερμά τους ζωγράφους Γιάννη Κανίογλου και Λόη Ανθάκη, διότι σε μια περίοδο που δοκιμάζονται αρχές και αξίες, κατάφεραν με την εθελοντική τους προσφορά όχι μόνον, να αγγίξουν τις ψυχές των συμπολιτών μας, αλλά και να τους εντάξουν στη διαδικασία αισθητικής αναβάθμισης των υπέροχων συνοικιών που διαθέτει η πόλη μας.

Το εξαιρετικό καλλιτεχνικό τους αποτύπωμα στο πάρκο της οδού Πτολεμαίου, έγινε αντικείμενο εγκωμιαστικών σχολίων από εκατοντάδες Καβαλιώτες και προκάλεσε την ευχάριστη «υποχρέωση» επανάληψης αντίστοιχων δράσεων, με τη συμμετοχή απλών πολιτών, μικρών και μεγάλων και οργανωμένων συλλόγων της Καβάλας.

Με απόφαση του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, κατόπιν σχετικής συνεννόησης με τον κ. Κανίογλου, θα πάρουν ζωή και χρώμα λίαν συντόμως μικρά πάρκα και χώροι αναψυχής και σε άλλες περιοχές της «γαλάζιας πολιτείας».

Ήρθε η ώρα, μέσα από την προβολή ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και ιστορικών στοιχείων, να αναδείξουμε την απαράμιλλη ομορφιά που κρύβει ο οικιστικός ιστός της Καβάλας!