Η Ελευθερούπολη πενθεί: Πέθανε ο πρώην Δήμαρχος Λάμπρος Τουφεξής

Δημοτική δαπάνη η κηδεία του - Μεσίστιες οι σημαίες στα δημοτικά καταστήματα - Διαβάστε τι αναφέρει το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου

Το πρωί του Σαββάτου 22 Μαΐου 2021 «έφυγε» από τη ζωή ο Λάμπρος Τουφεξής σε ηλικία 94 ετών. Είχε διατελέσει Δήμαρχος Ελευθερούπολης την περίοδο 1978-1982.

Η κηδεία του Λάμπρου Τουφεξή θα γίνει στις 11:30 το πρωί της Κυριακής 23 Μαΐου 2021 στην Ελευθερούπολη.

Ποιος ήταν ο Λάμπρος Τουφεξής

Γεννήθηκε στην Ελευθερούπολη το 1927. Το 1946 κατετάγη στον στρατό ως εθελοντής Δεκανέας και για τη συμμετοχή του σε πολεμικές επιχειρήσεις. Παρασημοφορήθηκε με τον «Πολεμικό Σταυρό Τάξεως» και τα Μετάλλια «Εξαίρετων Πράξεων» και «Στρατιωτικής Αξίας».

Από τα τέλη του 1950 επιδόθηκε στο εμπόριο για μισό αιώνα. Συγχρόνως, δεν έπαψε να ασχολείται με τα κοινά : Δημοτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και Δήμαρχος την τετραετία 1978-1982. Υπήρξε εμπνευστής πολλών έργων που αλλάξαν την εικόνα της Ελευθερούπολης.

Μέχρι το τέλος της ζωής του υπήρξε πολυγραφότατος με δημοσιεύματα σε δεκάδες εφημερίδες και περιοδικά της Καβάλας αλλά και πανελλήνια. Υπήρξε παντρεμένος με την Τασούλα Μυτιληνάκη με την οποία απέκτησαν τέσσερα παιδιά και πολλά εγγόνια.

Ομόφωνο ψήφισμα του Δήμου Παγγαίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παγγαίου ομόφωνα αποφάσισε:

  • Να εκδώσει το παρόν ψήφισμα σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής, για τον αδόκητο θάνατο του πρώην Δημάρχου Ελευθερούπολης Τουφεξή Χαράλαμπου , που τίμησε με το ήθος του και το έργο του, τη δημόσια ζωή του τόπου ως αυτοδιοικητικός και, πάνω απ’ όλα, ως άνθρωπος.
  • Να εκφράσει τη βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Δημάρχου, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των εργαζομένων του Δήμου στους οικείους του εκλιπόντος.
  • Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στους οικείους του. Επιθυμία του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν να παραστεί σύσσωμο στην Εξόδιο Ακολουθία όμως λόγω της πανδημίας του Covid- 19, αυτό δεν είναι εφικτό.
  • Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία στα Δημοτικά καταστήματα κατά την ημέρα της κηδείας.
  • Να κατατεθεί στην μνήμη του εκλιπόντος στεφάνι εκ μέρους του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου και των εργαζομένων του Δήμου Παγγαίου.
  • Να αναλάβει ο Δήμος Παγγαίου τη δαπάνη της κηδείας.