Γιατί η μουσική είναι αναγκαία για την επιβίωση των επιχειρήσεων εστίασης και όχι μόνον

Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης εξηγεί γιατί η απαγόρευση της μουσικής στα καταστήματα εστίασης προκαλεί περισσότερα προβλήματα από όσα «κλήθηκε» να λύσει

Το μέτρο της απαγόρευσης της μουσικής στα καταστήματα εστίασης για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού έχει προκαλέσει την αντίδραση των επιχειρηματιών, η οποίοι διατείνονται ότι τους κρατάει πίσω, όσον αφορά την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων τους, μια ανάσα πριν από το καλοκαίρι.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ParadiseGcode, Δημήτρης Κωνσταντινίδης εξηγεί γιατί η απαγόρευση της μουσικής στα καταστήματα εστίασης προκαλεί περισσότερα προβλήματα από όσα «κλήθηκε» να λύσει, βάζοντας στο «κάδρο» των πληγέντων και τους καλλιτέχνες και δη τους μουσικούς.

Δημήτρης Κωνσταντινίδης: Η μη χρήση μουσικής δεν είναι η λύση

Τα χρόνια δεν είναι τα ευκολότερα για όλες τις επιχειρήσεις, ίσως μόνον για κάποιες, η εστίαση έχει δυστυχώς δεχτεί μεγάλο, πανδημιακό πόλεμο, όμως ταυτόχρονα και οι άνθρωποι των τεχνών.

Έχοντας μουσική στην εστίαση βοηθάμε τους καλλιτέχνες και την παροχή των δικαιωμάτων τους γύρο από τα τραγούδια όπου τους ανήκουν.

Αυτήν τη στιγμή γίνονται σε άλλα μέρη συνωστισμοί, που η απαγόρευση της μουσικής μάς δείχνει πως δεν είναι μετρό αντιμετώπισης διασποράς του κορονοϊού.

Οι επιχειρήσεις για να μπορέσουν να λειτουργούν με μουσική, διαθέτουν άδεια χρήσης μουσικής από την GEA και ακόμη από κάποιες υπηρεσίες εταιρειών ΝΠΙΔ και αυτήν την περίοδο πληρώνουν χωρίς να έχουν μουσική, πληρώνουν δικαιώματα που βγαίνουν κανονικά επί των πωλήσεων.

Η μουσική είναι αναγκαία και ειδικά στις επιχειρήσεις εστίασης.

Ως εταιρεία παροχής υπηρεσιών σε επιχειρήσεις και πολίτες, προτείνουμε σε κάθε αρμόδιο να επαναφέρει το δικαίωμα χρήσης μουσικής στην εστίαση.

Δημήτριος Κωνσταντινίδης
Διευθύνων Σύμβουλος ParadiseGcode