Ανοίγουν τα γυμναστήρια τη Δευτέρα: Τι αναφέρουν οι επίσημες οδηγίες. Ποιοι πρέπει να φορούν μάσκα και ποιοι όχι

Όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τους χώρους άθλησης όπως τα ανακοίνωσε το αρμόδιο Υπουργείο

Διευκρινήσεις για την χρήση μάσκας στα γυμναστήρια αλλά και τις περιπτώσεις που αυτή δεν είναι υποχρεωτική μάσκα έδωσε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση το βράδυ της Παρασκευής 28 Μαΐου 2021, όπως αναρτήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης, προβλέπονται τα εξής. Έτσι, φαίνεται πως η χρήση μάσκας δεν απαιτείται για όσους ασκούμενους κάνουν αερόβια άσκηση με την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται οι αποστάσεις ή για εκείνους που έχουν αναπνευστικά προβλήματα.

Επιπλέον, επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που ήθελαν επαναλειτουργία των γυμναστηρίων με διπλή μάσκα, σε διαφορετική περίπτωση γίνεται δεκτή και η χρήση μάσκας ΚΝ95 ή FFP2.

Η ανακοίνωση για τα γυμναστήρια

«Προς διευκρίνιση για τη λειτουργία των γυμναστηρίων, από τη Δευτέρα 31 Μαΐου, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοινώνει τα κάτωθι:

  • Όσοι ασκούμενοι κάνουν αερόβια άσκηση μπορούν να μη φορούν μάσκα μόνο εφόσον υπάρχει τουλάχιστον απόσταση τριών μέτρων από άλλους ασκούμενους
  • Ασκούμενοι που αντιμετωπίζουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα καλό είναι να αποφεύγουν την έντονη αερόβια άσκηση με μάσκα
  • Οι ασκούμενοι μπορούν να φορούν είτε διπλή απλή μάσκα, είτε μονή μάσκα ΚΝ95 ή FFP2».

Η ανακοινώσεις Χαρδαλιά για τα γυμναστήρια

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επιβεβαίωνε τις πληροφορίες πως η επιτροπή για τον κορωνοϊό έδωσε το «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων με αυστηρούς κανόνες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε ότι «με όπλο τον εμβολιασμό και τα πολλά τεστ, θα διαχειριστούμε με ετοιμότητα το φετινό καλοκαίρι», ενώ ανακοίνωσε:

  • Χρήση γηπέδων 5×5 και γηπέδων μπάσκετ από τη Δευτέρα 31/5 σε ερασιτεχνικό επίπεδο με σελφ τεστ και τα καθιερωμένα υγειονομικά πρωτόκολλα
  • Αθλητικές διοργανώσεις εκτός σταδίων με προϋποθέσεις
  • Επαναλειτουργία των γυμναστηρίων από τη Δευτέρα 31/5 με αλλαγές στα πρωτόκολλα, που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες
  • Οι εκλογές αιρετών εκπροσώπων να γίνονται διά ζώσης, εφόσον τα εγκεκριμένα μέλη δεν είναι πάνω από 150.