Καβάλα και Εκπαίδευση: «Σάρωσαν» τα σχολεία στα Education Leaders Awards 2021

«Γίνεται δουλίτσα» στα σχολεία: Ποιες εκπαιδευτικές μονάδες από τον νομό (Γυμνάσια, Δημοτικό και Νηπιαγωγεία) έλαβαν διακρίσεις και σε ποιες κατηγορίες, ανάμεσα σε συμμετοχές υψηλού επιπέδου από όλη τη χώρα

Μπορεί ο κορονοϊός Covid-19 να άλλαξε πλήρως το πλαίσιο και στην Εκπαίδευση, ωστόσο εκπαιδευτικοί, σχολεία και μαθητές επέδειξαν στην πλειοψηφία τους μεγάλη προσαρμοστικότητα, μέσα, μάλιστα, από καινοτόμες δράσεις, ευέλικτες και σύγχρονες, πλήρως εναρμονισμένες με τα νέα δεδομένα και χωρίς να υπολείπεται η εκπαιδευτική ποιότητα και ο αυτοσκοπός της μαθησιακής εμπειρίας.

Τα Education Leaders Awards, έχοντας ως σκοπό για ακόμη μια χρονιά την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής εμπειρίας τόσο των διδασκομένων όσο και των διδασκόντων, φιλοδοξούν να αναδείξουν το φάσμα των δραστηριοτήτων εκείνων που ξεχώρισαν από κάθε γεωγραφικό διαμέρισμα και κάθε βαθμίδα της εκπαιδευτικής κοινότητας της χώρας µας.

Ιδιαίτερα φέτος, η αναγνώριση για τις ιδέες, την εφαρμογή τους και το αποτέλεσμα της εκπαιδευτικής εμπειρίας που αυτές προσέφεραν, έχει μεγαλύτερη αξία, καθώς το πλαίσιο εκπαίδευσης άλλαξε πλήρως.

Παρά την πανδημία και τις δυσκολίες τις οποίες επέφερε, η διοργάνωση συγκέντρωσε εξαιρετικές υποψηφιότητες υψηλού επιπέδου από κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα και από κάθε περιοχή της χώρας μας, επιβραβεύοντας τις καλές πρακτικές στην Εκπαίδευση.

Από τον νομό Καβάλας 6 σχολεία (2 Γυμνάσια, 1 Δημοτικό και 3 Νηπιαγωγεία) απέσπασαν 4 χρυσά και 2 χάλκινα βραβεία/μετάλλια, αποδεικνύοντας ότι «γίνεται δουλίτσα» στα σχολεία, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες και τις νέες απαιτήσεις τις οποίες επέβαλλε η δυσμενής συγκυρία του κορονοϊού Covid-19.

«Education Leaders Awards, Online και Εκπαίδευση Εξ Αποστάσεως, “Οι Ονειροκουβαλητές”-Bronze. Αφιερωμένο στους μαθητές/μαθήτριες, τους συναδέλφους και  τους γονείς και κηδεμόνες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας. Το έργο υλοποιήθηκε το 2020 με την υποστήριξη και την ενθάρρυνση της  ΣΕΕ, κας Βουλγαρίδου Όλγας. Μεγάλες ευχαριστίες σε όλους  τους συνεργάτες», αναφέρει γεμάτος περηφάνια ο εκπαιδευτικός του σχολείου, Κωνσταντίνος Βλαστάρης.

Τα σχολεία της Καβάλας που βραβεύτηκαν ανά κατηγορία

Πυλώνας Α. Εκπαίδευση-Τηλεκπαίδευση. Καινοτομία στη διδασκαλία

  • Gold: Γυμνάσιο Αμυγδαλεώνα Καβάλας και 7ο Γυμνάσιο Καβάλας-Χρυσούλα Λάζου, Project Coordinator: DigiTEENS.gr

Βέλτιστη μαθησιακή εμπειρία

  • Bronze: 5ο Νηπιαγωγείο Καβάλας

Online και εκπαίδευση εξ αποστάσεως

  • Bronze: 2ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας: «Οι Ονειροκουβαλητές»
  • Gold: Νηπιαγωγείο Δωματίων Καβάλας
  • Gold: 2ο Νηπιαγωγείο Χρυσούπολης