Δήμος Καβάλας: Το Δίκτυο Επιστημόνων Καβαλιώτων μπαίνει και πάλι σε κίνηση…

Αποφασίστηκε η επανενεργοποίηση του φορέα που αποτελείται από επιστήμονες αναγνωρισμένου έργου με καταγωγή από Καβάλα και δράση εκτός Καβάλας

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού Γιάννης Βύζικας, επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο. Μουριάδη και συζήτησαν την επανενεργοποίηση, την οργάνωση, και τη λειτουργία  του Δικτύου Επιστημόνων Καβαλιωτών, αποτελούμενου από επιστήμονες αναγνωρισμένου έργου, με καταγωγή από την Καβάλα και δράση εκτός Καβάλας.

Η πρώτη εκδήλωση του Δικτύου έγινε τον Αύγουστο του 2017 σε συνεργασία του ΙΚΚΙΚ και της τότε Δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα. Από τότε, λόγω της πανδημίας, δεν πραγματοποιήθηκαν άλλες συναντήσεις των Καβαλιωτών επιστημόνων.

Ο Δήμαρχος Καβάλας, αναγνωρίζοντας τη σημασία και το πολύπλευρο όφελος που δύναται να προκύψει για το Δήμο μας από την αποτελεσματική λειτουργία του Δικτύου, επιθυμεί να δώσει συνέχεια στην προσπάθεια αυτή και να την ενθαρρύνει, ώστε αυτή να αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την πόλη μας.

Αποφασίστηκε οι κύριοι Κωνσταντίνος Λαλένης (καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας επιστημονικός σύμβουλος και μέλος του ΙΚΚΙΚ), Γιώργος Μιχαηλίδης (Διδάκτορας της Ecole Polytechnique του Παρισιού, Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Ανάπτυξης & Ψηφιακών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας και μέλος του Διοικ. Συμβουλίου του ΙΚΚΙΚ) και Σταμάτης Χατζησταμάτης (Υποψήφιος Διδάκτορας, ιδρυτικό μέλος του ΙΚΚΙΚ) να αποτελέσουν την ομάδα που θα συντονίσει την επανενεργοποίηση, την οργάνωση και τη λειτουργία του Δικτύου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Αύγουστο.