Οι 14 μαθητές από Καβάλα, Δράμα και Ξάνθη, δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στη Μαθηματική Ολυμπιάδα

Ο διαγωνισμός, στον οποίο και μόνο η συμμετοχή αποτελεί επιτυχία, πραγματοποιήθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Καβάλας

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και η ΔΕ του Παραρτήματος Καβάλας της ΕΜΕ που συμπληρώνει 40 χρόνια  συνεχούς παρουσίας, συγχαίρουν θερμά  και ευχαριστούν τους 14 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, από τις ΠΕ Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης ο μεγαλύτερος αριθμός επιτυχόντων των τελευταίων ετών που πήραν μέρος στην 38η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης». Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, (Μάσκες, self test πρόσφατα κυρίως για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου) λόγω της πανδημίας στις εγκαταστάσεις του 1ου Γυμνασίου Καβάλας, το Σάββατο 5 Ιουλίου 10:00-13:00 μ.μ.

Στο διαγωνισμό αυτό η συμμετοχή και μόνο είναι επιτυχία. Τα θέματα είναι ιδιαίτερα απαιτητικά, απαιτείται σκληρή δουλειά , περίσσιο ταλέντο και δεξιότητες για να φθάσει κάποιος ψηλά.

Τα θέματα ήταν κοινά για τους μαθητές του Γυμνασίου (μικροί) και για τους μαθητές του Λυκείου (μεγάλοι). Από τους επιτυχόντες θα επιλεγούν 50 μαθητές που θα συγκροτήσουν τις εθνικές ομάδες συμμετοχής στους διεθνείς διαγωνισμούς (Βαλκανιάδες, Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα). Δεν υπάρχει συγκεκριμένο όριο βαθμολογίας για τη συμμετοχή σε αυτές. Επιλέγονται προφανώς σε κάθε κατηγορία οι καλύτεροι σε επίδοση.

Οι διαγωνισμοί της ΕΜΕ αποτελούν ένα καταξιωμένο θεσμό από τον οποίο επιλέγονται οι άριστοι και διοργανώνονται με μεγάλη επιτυχία κάθε χρόνο από τα κατά τόπους παραρτήματα. Στους διαγωνισμούς αυτούς παίρνουν μέρος τα καλύτερα μαθηματικά μυαλά και με τη συμμετοχή τους ιεραρχικά στις τρείς φάσεις «Θαλής», «Ευκλείδης» και «Αρχιμήδης» επιλέγονται και συγκροτούνται οι εθνικές ομάδες που εκπροσωπούν τη χώρα μας στις Ολυμπιάδες και Βαλκανιάδες  Μαθηματικών.

Ο πρώτος διαγωνισμός διοργανώθηκε το 1933  και  είναι  από τις σημαντικότερες  δραστηριότητες της  Ελληνικής  Μαθηματικής Εταιρείας, που μεταξύ άλλων συμβάλλει στην ανάπτυξη των πιο δημιουργικών ικανοτήτων και στην καλλιέργεια της ευγενούς  άμιλλας  μεταξύ των μαθητών. Η συμμετοχή κατά εκατοντάδες των μαθητών αποδεικνύει το υψηλό  τους ενδιαφέρον για την επιστήμη των Μαθηματικών.

Οι μαθητές που συμμετείχαν τα ονόματα των οποίων δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (hms.gr) είναι οι εξής:

  1. Νεοχωρλή Αναστασία Μουσικό Σχολείο Καβάλας
  2. Κυριακούδης Ιάσονας 6ο Γυμνάσιο Καβάλας
  3. Κωνσταντάς Πρόδρομος Γυμνάσιο Νέας Περάμου
  4. Σώτσος Νικόλαος Γυμνάσιο Ποδοχωρίου
  5. Φινδάνη Θεοδώρα 6ο Γυμνάσιο Καβάλας
  6. Θερίου Αργυρώ 5ο Γυμνάσιο Καβάλας
  7. Μούμιν Κάαν Αλτάρ Εκπαιδευτήρια ΑΞΙΟΝ Ξάνθης
  8. Χύκα Ελιόνα 2ο Γυμνάσιο Χρυσούπολης
  9. Φωτιάδης Πρόδρομος ΛΤ Νικηφόρου Δράμας
  10. Φωτιάδης Θεοδόσιος Μουσικό Σχολείο Δράμας
  11. Συροπούλου Χρυσάνθη 5ο ΓΕΛ Καβάλας
  12. Τερλεμές Σπύρος Εκπαιδευτήρια ΑΞΙΟΝ Ξάνθης
  13. Κοτσαμπάσης Οδυσσέας 2ο ΓΕΛ Ξάνθης
  14. Γεωργελές Γεώργιος 2ο ΓΕΛ Ξάνθης.