Καβάλα: Πάνω από τους μισούς πρόσφυγες στη Δομή θα εμβολιαστούν κατά της Covid-19

Πόσα είναι τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στη Δομή και πόσοι είναι σε καραντίνα-Στους 404 εκείνοι οι οποίοι θα φύγουν άμεσα από την Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο «Ασημακόπουλου»

Αλλάζει η φύση της Ανοιχτής Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων στην Καβάλα στο πρώην στρατόπεδο «Ασημακόπουλου». Σύμφωνα με πληροφορίες, στους 465 ανέρχονται οι αναγνωρισμένοι (μένει να βγάλουν διαβατήριο) και στους 404 οι αιτούντες οι οποίοι θα φύγουν άμεσα.

Οι παραπάνω αριθμοί, σε συνάρτηση με τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου Υπουργείου για «αποφόρτιση» της Δομής, αλλά και με τα έργα τα οποία θα ξεκινήσει ο Δήμος Καβάλας στο Περιγιάλι, ξεκινώντας από τις διανοίξεις δρόμων, δείχνουν ότι το camp θα αλλάξει σύντομα μορφή και πληθυσμό.

Οι εμβολιασμοί και τα ενεργά κρούσματα

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού Covid-19, πάνω από τους μισούς πρόσφυγες στο camp δήλωσαν ότι θα εμβολιαστούν, αριθμός πολύ ικανοποιητικός σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Δομής, ενώ όσοι βγαίνουν εκτός camp (είτε για δουλειά είτε για να πάνε σχολείο) υποχρεούνται να κάνουν τεστ αυτοδιάγνωσης.

Όσον αφορά τα κρούσματα στη Δομή, αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 3 ενεργά, ενώ 6 άτομα βρίσκονται σε καραντίνα.