Σταματάει η δωρεάν διάθεση self-tests από τα φαρμακεία

Σε συνεννόηση και με την Κυβέρνηση η απόφαση των φαρμακοποιών-Εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνεται από τα σούπερ μάρκετ η προμήθεια των τεστ αυτοδιάγνωσης κορονοϊού Covid-19

Το τέλος στη διάθεση των self-tests από τα φαρμακεία στις 19 Ιουνίου ανακοίνωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης μέλος Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Όπως είπε στο OPEN, η δωρεάν διάθεση των self-tests από τα φαρμακεία σταματάει μετά τις 19 Ιουνίου και μάλιστα συμπλήρωσε πως αυτό είναι σε συνεννόηση και με την Κυβέρνηση.

Ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε: «Ως Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος πήραμε απόφαση να επεκτείνουμε το δίμηνο διανομής έως τις 19 Ιουνίου. Η συμφωνία που έχουμε κάνει είναι ότι θα καλύπτουμε την κοινωνία μέχρι τέλος του μήνα. Εμείς έχουμε τη δυνατότητα οι πλατφόρμες να είναι ανοιχτές… Σταματά η δωρεάν διάθεση των self-test από τα φαρμακεία. Είναι μία απόφαση που είναι εις γνώση της πολιτείας. Η συμφωνία που υπήρχε ήταν για τους δύο μήνες και συμφωνία εκπνέει αυτές τις μέρες».

Παράλληλα πρόσθεσε πως οι εργαζόμενοι αυτήν την εβδομάδα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν 3 διαγνωστικά τεστ για να εξυπηρετηθούν για τις 3 επόμενες εβδομάδες και ξεκαθάρισε πως μέχρι τις 19 του μήνα οι φαρμακοποιοί θα προσφέρουν στους μαθητές των Πανελληνίων τρία self-tests για την περίοδο των εξετάσεων, αλλά και στους μαθητές του δημοτικού και τους εκπαιδευτικούς (Πηγή: voria.gr).

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το iefimerida.gr, η διανομή των self-tests θα γίνεται από τα σούπερ μάρκετ. Ωστόσο ακόμα δεν έχουν δοθεί διευκρινίσεις για το πότε θα ξεκινήσει η διανομή τους και ποια θα είναι η διαδικασία για να τα προμηθεύονται οι πολίτες.