ΕΟΔΥ: Δόθηκαν λάθος επιδημιολογικά στοιχεία για τα κρούσματα του τελευταίου 24ωρου

Δόθηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα της προηγούμενης μέρας-Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την ανακοίνωση και το λάθος "copy paste"

Στην έκθεση επιδημιολογικών στοιχείων τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας για την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 δόθηκαν λάθος νούμερα, με πολύ υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων από τον σωστό, με μια ανακοίνωση με λάθη, τα οποία προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση.

Ποιος ήταν ο λόγος που υπέπεσε σε… γκάφα όμως;

Όπως αποδείχτηκε, ο ΕΟΔΥ μετέφερε τα επιδημιολογικά δεδομένα της Τρίτης 8 Ιουνίου 2021, σε μία ανακοίνωση “copy paste” της προηγούμενης μέρας. Με εξαίρεση τον αριθμό των συνολικών κρουσμάτων (όπου έγινε λάθος στο… λάθος, αφού ούτε τα 1.399 ήταν σωστά), όλα τα υπόλοιπα στοιχεία ήταν αντιγραφή του προηγούμενου -και όχι του τελευταίου- 24ώρου.

Εν τέλει, το λάθος διορθώθηκε, με τον σωστό αριθμό των κρουσμάτων (890), καθώς και των υπόλοιπων στοιχείων (15 νεκροί, 381 διασωληνωμένοι) να ανακοινώνονται εκ νέου. Βέβαια, το μπάχαλο είχε ήδη προκληθεί, καθώς πολλά ενημερωτικά μέσα είχαν δημοσιεύσει τα αρχικά, λανθασμένα στοιχεία.

Η ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για το λάθος

«Λόγω τεχνικού προβλήματος αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ στις 17:30 μη επικαιροποιημένο αρχείο για τη σημερινή Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) ISO WEEK 22. Μέσα σε λίγα λεπτά πραγματοποιήθηκε ορθή επανάληψη».

*Με πληροφορίες από το news247.gr