Μαθιός Ρήγας: «Η βία είναι ξένη προς την οικογένεια της Energean»!

Πετρέλαια Καβάλας: Επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου προς τους εργαζόμενους της εταιρίας με αφορμή περιστατικό που εμπλέκει εκπρόσωπο του Σωματείου των Εργαζομένων - Διαβάστε τι αναφέρει η επιστολή Ρήγα

Μεγάλη αίσθηση στις τάξεις των εργαζομένων της Energean στην Ελλάδα έχει προκαλέσει προσωπική επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου Μαθιού Ρήγα, η οποία εστάλη με αφορμή περιστατικό βίας με εκπρόσωπο του Σωματείου Εργαζομένων, όπως αναφέρεται στην επιστολή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Ρήγας κάνει λόγο για «περιστατικό βίας, με απειλές για σωματική βλάβη, εξύβριση, επιθετική και προφανώς ανάρμοστη συμπεριφορά προς στέλεχος της εταιρίας από εκπρόσωπο του Σωματείου των Εργαζομένων» με αφορμή «μια παρατήρηση για παραβίαση των κανόνων ασφαλείας από πανό που εμποδίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της πύλης του εργοστασίου».

Στην επιστολή που φέρνει σημερα στο φως της δημοσιότητας το KAVALA POST ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου τονίζει με έμφαση ότι «η βία είναι ξένη προς την οικογένεια της Energean» και δηλώνει κατηγορηματικά ότι τέτοια συμπεριφορά «δεν είναι ανεκτή από κανέναν, για κανέναν και προς κανέναν».

Μάλιστα, ο κ. Ρήγας διαβεβαιώνει τους εργαζόμενους της εταιρίας για την ασφάλεια και την προστασία τους «από ανάλογες συμπεριφορές που εξυπηρετούν κακώς νοούμενα προσωπικά συμφέροντα που έχουν ως στόχο να σταματήσουν την πρόοδο και την εξέλιξη όσων μοχθούν για τον Πρίνο, κρατώντας τους εργαζόμενους ομήρους φόβου και μια πλασματικής “προστασίας” πού δήθεν εξασφαλίζεται με πρακτικές που η κοινωνία της Καβάλας και όλης της Ελλάδας έχει αφήσει στο σκοτεινό παρελθόν».

Η επιστολή

Το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής του Μαθιού Ρήγα έχει ως εξής:

«Φίλες και φίλοι συνάδελφοι,
Με μεγάλη μου λύπη ενημερώθηκα ότι την Πέμπτη 3 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας μας στην Καβάλα εκδηλώθηκε περιστατικό βίας, με απειλές για σωματική βλάβη, εξύβριση, επιθετική και προφανώς ανάρμοστη συμπεριφορά προς στέλεχος της εταιρείας από εκπρόσωπο του Σωματείου των Εργαζομένων. Αφορμή υπήρξε μια παρατήρηση για παραβίαση των κανόνων ασφαλείας από πανό που εμποδίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της πύλης του εργοστασίου.

Καταδικάζω απερίφραστα οποιαδήποτε συμπεριφορά τέτοιου είδους πού όχι μόνο δεν συνάδει με το ήθος και το ύφος της Energean, αλλά αποτελεί και κατάφωρη παραβίαση τόσο του κώδικα συμπεριφοράς της εταιρείας όσο και των υποχρεώσεων που πηγάζουν από τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι τέτοια συμπεριφορά δεν είναι ανεκτή από κανένα, για κανένα και προς κανένα. Και είμαι αποφασισμένος να προστατεύσω την ομαλότητα και τη νομιμότητα στον χώρο εργασίας. Θέλω να διαβεβαιώσω όλους σας προσωπικά για την ασφάλειά σας και την προστασία σας από ανάλογες συμπεριφορές που εξυπηρετούν κακώς νοούμενα προσωπικά συμφέροντα που έχουν ως στόχο να σταματήσουν την πρόοδο και την εξέλιξη όσων μοχθούν για τον Πρίνο, κρατώντας τους εργαζόμενους ομήρους φόβου και μια πλασματικής “προστασίας” πού δήθεν εξασφαλίζεται με πρακτικές που η κοινωνία της Καβάλας και όλης της Ελλάδας έχει αφήσει στο σκοτεινό παρελθόν.

Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα ληφθούν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για να διασφαλίσουν την αποτροπή οποιασδήποτε μορφής βίας. Η βία είναι ξένη προς την οικογένεια της Energean.

Εγώ προσωπικά, η διοίκηση της εταιρείας και το τμήμα προσωπικού είμαστε στη διάθεση σας για να σας υποστηρίξουμε σε οτιδήποτε χρειαστεί.

Μαθιός Ρήγας
CEO

Η αναφορά για το περιστατικό

Σύμφωνα με πληροφορίες του KAVALA POST, το συγκεκριμένο περιστατικό καταγγέλθηκε επισήμως προς το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας από το στέλεχος το οποίο φέρεται να δέχθηκε την επίθεση.

Το περιστατικό, μάλιστα, έγινε γνωστό και προς την Αστυνομική Διεύθυνση της Καβάλας, προς την οποία πάντως δεν υποβλήθηκε κάποια μήνυση κατά του φερόμενου ως υπεύθυνου για τη συγκεκριμένη συμπεριφορά.

Η εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια και κάποιων περιστατικών λεκτικής βίας και επιθετικής συμπεριφοράς προς εργαζόμενους της εταιρίας που έχουν αποδεχθεί το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που έχει παρουσιάσει η Energean, περιστατικά τα οποία είχαν λάβει χώρα στο εργοστάσιο και τις εξέδρες το προηγούμενο διάστημα, τα οποία πάντως είχαν θεωρηθεί ως λήξαντα έπειτα από εξηγήσεις που είχαν δοθεί.