Θόδωρος Μουριάδης: Τα ναυτικά μουσεία λειτουργούν ως φωτεινοί φάροι μεταλαμπάδευσης γνώσεων και πληροφοριών για την ιστορία του τόπου μας

Παρέμβαση του Δημάρχου Καβάλας στο ΙΒ' Διαδικτυακό Συνέδριο Ναυτικών Μουσείων

ΟΔήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης μίλησε στο ΙΒ’ Διαδικτυακό Συνέδριο Ναυτικών Μουσείων που διεξάγεται το διήμερο 12 και 13 Ιουνίου 2021, με θέμα «Άνδρος, πρωτοπόρος της ποντοπόρου εμπορικής ναυτιλίας-Συνδυάζοντας την ναυτική τέχνη με τη ναυτιλιακή επιχειρηματικότητα».

Κατά τη διάρκεια της σύντομης παρέμβασής του ο κ. Μουριάδης αφού συνεχάρη τον Δήμαρχο Άνδρου Δημήτρη Λοτσάρη και τους συνεργάτες του για την άψογη διοργάνωση του συνεδρίου, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι γνωρίζοντας την εξαιρετική δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια στο Ναυτικό Μουσείο Καβάλας από τον Πρόεδρο του Χρήστο Τζανάκο, έχει την απόλυτη βεβαιότητα ότι «τα Ναυτικά Μουσεία λειτουργούν ως φωτεινοί φάροι μεταλαμπάδευσης γνώσεων και πληροφοριών για την ιστορία του τόπου μας και ως διαχρονικοί θεματοφύλακες της ναυτικής μας παράδοσης».

«Οι διοικήσεις των ναυτικών μουσείων, με τη στήριξη των δήμων, έχουν τη δυνατότητα να ισχυροποιήσουν έτι περαιτέρω το δίκτυο συνεργασίας τους και να συνδεθούν με τις τοπικές κοινωνίες και δη με τα νεότερα σε ηλικία τμήματα τους. Κατά αυτό τον τρόπο θα καταφέρουν όχι μόνο να αναδείξουν την αξία της ναυτικής μας τέχνης, αλλά και το μέγεθος της ναυτιλιακής επιχειρηματικότητας της χώρας. Παράλληλα, μέσα από την προβολή σπάνιων εκθεμάτων και διαφόρων ιστορικών στοιχείων, θα καταστεί η ναυτοσύνη της πατρίδας μας αντικείμενο συστηματικής έρευνας από την ελληνική και διεθνή εκπαιδευτική κοινότητα», πρόσθεσε.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μουριάδης επισήμανε πως «τα ναυτικά μουσεία μπορούν να ενταχθούν στο βασικό σχεδιασμό της οικονομικής ανάπτυξης μιας περιοχής και να αποτελέσουν σταδιακά σημείο αναφοράς για την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου τουριστικού οδηγού».