Ποιοι είναι πίσω από τα τουριστικά video της Καβάλας; [φωτογραφίες]

Διαβάστε για την Καβαλιώτικη εταιρία παραγωγής τηλεοπτικού και κινηματογραφικού περιεχομένου και τι χρειάστηκε για να ανταποκριθεί επιτυχώς στο έργο που της ανατέθηκε

Με αφορμή την δημοσιοποίηση των νέων τουριστικών video από το κανάλι της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ στο YouTube «Kavala The Blue City», η εταιρία Louder Than Horn που είχε την ευθύνη υλοποίησης του συνολικού έργου τουριστικής προβολής της Καβάλας, ανέθεσε στην τοπική εταιρεία παραγωγής τηλεοπτικού και κινηματογραφικού περιεχομένου, Gullwing  την υλοποίηση των εν λόγω video.
Η Gullwing με έδρα την Καβάλα δραστηριοποιείται σε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Έχοντας πολυετή συνεργασία με την COSMOTE TV και άλλα Πανελλαδικά Κανάλια, η Gullwing χρησιμοποιεί πόρους και προσωπικό, αποκλειστικά από την ευρύτερη περιοχή της Καβάλας, συμμετέχοντας στον παραγωγικό ιστό της περιφέρειας ΑΜΘ.

Τα video τουριστικής προβολής που παραδόθηκαν είναι:

1 mini flm διαρκείας 6:31’
5 θεματικά spots – teasers:

  • Ήλιος, Θάλασσα, Διακοπές & Γαστρονομία
  • Περιπατητικός τουρισμός, Φύση και Δραστηριότητες
  • Πολιτισμός – Ιστορία
  • Θρησκευτικός Τουρισμός
  • Πηλοθεραπευτήριο

Φεστιβάλ – Διαγωνισμοί

Από τα ανωτέρω παραδοτέα οι 2 εταιρίες – συνεργάτες επέλεξαν το Mini Film και το δήλωσαν για συμμετοχή σε  6 μεγάλα – γνωστά Φεστιβάλ – Διαγωνισμούς ειδικού τουριστικού περιεχομένου που θα διεξαχθούν εντός του 2021 στην Σερβία, Κύπρο, Πορτογαλία, Λετονία, Πάτρα και Αμοργό στην Ελλάδα.

Στόχος

Στόχος του κεντρικού προωθητικού video της Καβάλας  ήταν να βρεθεί ένας τρόπος που μεταφέρει στον θεατή όλες τις λεπτομέρειες του πολυδιάστατου τουριστικού προϊόντος.
Με ακρίβεια, λεπτομέρεια, χωρίς φλυαρία, φέρνει σε ισορροπία τη μεγάλη σε όγκο πληροφορία με το συναίσθημα που λαμβάνει ο τελικός αποδέκτης.
Τελικός στόχος είναι να προβληθούν όλες τις επιλογές και δυνατότητες τουρισμού που προσφέρει η Καβάλα – εμπνέοντας τον θεατή να επιλέξει αυτό που του ταιριάζει.

Πρωτοτυπία

Επιλέχθηκε η μεταφορά πολλών εικόνων σε γρήγορους ρυθμούς έτσι ώστε σε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο ο θεατής να αποκομίσει περισσότερο περιεχόμενο από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Καβάλας.
Μια πληθώρα τεχνικών εφαρμόστηκαν με μεγάλη επιτυχία και άρτιο τεχνικό αποτέλεσμα.

Για την δημιουργία του Mini Film απαιτήθηκαν:

200 ώρες σε γυρίσματα.
4 ώρες πτήσεις με drone.
Λήψη 6.000 video clips σε 4K.
Λήψη 4.000 φωτογραφιών για Timelapse.
Συμμετοχή 60 ηθοποιών – κομπάρσων – μοντέλων
Γυρίσματα σε 70 τοποθεσίες

Script

Στο επίκεντρο του concept βρίσκεται η εμπειρία που αποκομίζει ο επισκέπτης κατά την επίσκεψη του στην Καβάλα.
Εμπειρία που προκύπτει από την επαφή του με το αστικό περιβάλλον, τους ανθρώπους, τη φύση, την ιστορία και όλες τις συναρπαστικές εμπειρίες που προσφέρει η Καβάλα.
Ο επισκέπτης του σεναρίου δεν έχει φύλλο ούτε ηλικία, δεν έχει καταγωγή από συγκεκριμένη χώρα, ούτε συγκεκριμένο κοινωνικό υπόβαθρο.
Η πόλη είναι ένας «λευκός καμβάς» που κάθε θεατής προσαρμόζει στα δικά του δεδομένα, στα δικά του ενδιαφέροντα.
Η ανθρωποκεντρική προσέγγιση και το meaningful storytelling μας βοηθούν να δημιουργήσουμε ουσιώδη σύνδεση με τον θεατή – εμπνέοντας τον να διαλέξει την Καβάλα ως τον επόμενο προορισμό του.

Σκηνοθετική Προσέγγιση

Γρήγορες εικόνες, με πλούσιο περιεχόμενο, θέματα με άρτια οπτική απόδοση. Κυρίαρχα στοιχεία το τοπίο και η δράση που εξελίσσεται μέσα σε αυτό.
Την εικόνα συμπληρώνουν οι άνθρωποι: καθημερινοί και απλοί, προσδίδοντας συναίσθημα και ρεαλισμό.
Χωρίς επιτηδευμένες παρεμβάσεις, χρησιμοποιούμε μόνο σε λίγες σκηνές ηθοποιούς ή μοντέλα και μόνο σε περιπτώσεις που θέλουμε να ελέγξουμε το τελικό αποτέλεσμα.

Συντελεστές:

Executive Producer: Louder Than Horn – Αλέξανδρος Τζεναλής
Producer: Κάσδαγλης Γιώργος
Script: Gullwing
Σκηνοθεσία : Δημήτρης Χατζημαλλής
Βοηθός Σκηνοθέτη / Εικονοληψία: Λεοντάρης Γιώργος
Διεύθυνση Φωτογραφίας / Colorist: Κάσδαγλης Λευτέρης
Editing: Δημήτρης Χατζημαλλής
Art Director / Design: Κάσδαγλης Παντελής
Πρωτότυπη Μουσική: Social Production – Γιώργος Ξουλόγης, Δημήτρης Γκέρκος.
Υποστήριξη: Βραμίδου Γεωργία