Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων ζώων στην Καβάλα: Πού, πώς, πότε

Το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος», σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, την Vets in Action και το Ιατρείο Μικρών Ζώων της Ελισάβετ Χριστοφόρου, υλοποιεί ακόμη μια προσπάθεια στείρωσης σκύλων και γατών-Πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Και φέτος θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα των δωρεάν στειρώσεων σε αδέσποτα ζώα από την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 μέχρι και την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021.

Πιο συγκεκριμένα, το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος», σε συνεργασία με τη Tierärzte im Einsatz/Veterinari in Azione (Vets in Action) και τον Δήμο Καβάλας, θα πραγματοποιήσει δωρεάν στειρώσεις σε αδέσποτα ζώα, σκύλους και γάτες.

Οι στειρώσεις θα γίνουν και φέτος στο Ιατρείο Μικρών Ζώων της Ελισάβετ Χριστοφόρου (β’ πάροδος Χρυσοστόμου Σμύρνης, από την πίσω μεριά του ακάλυπτου της οικοδομής).

Όσοι φροντίζουν και θέλουν να στειρώσουν αδέσποτα ζώα παρακαλούνται να ακολουθήσουν πιστά τις παρακάτω οδηγίες, ενώ υποχρέωση του κάθε ένα είναι να φιλοξενήσει τουλάχιστον για ένα 24ωρο το ζώο και κάθε ζώο που θα φέρει για να στειρωθεί.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν μηνύματα μέχρι και το Σάββατο 19/06/21 στη σελίδα του «Αισώπου» εδώ, ενώ το ανώτατο όριο ζώων που μπορεί να δηλωθεί είναι 3, ούτως ώστε να στειρωθούν ζώα από όλες τις περιοχές και τις γειτονιές του Δήμου Καβάλας.

Οδηγίες για όσους θέλουν να δηλώσουν τις στειρώσεις αδέσποτων ζώων

  • όνομα και τηλέφωνο
  • πόσα ζώα σε αριθμό (έως 3) θέλουν να στειρωθούν
  • γάτες ή σκύλους
  • αρσενικά ή θηλυκά
  • αν μπορεί εθελοντικά να βοηθήσει τις μέρες των στειρώσεων

Οι στειρώσεις θα γίνουν με σειρά προτεραιότητας η οποία θα κρατηθεί από τα μηνύματα στη σελίδα του «Αισώπου», ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη προτεραιότητα στα θηλυκά ζώα.

Ο «Αίσωπος» ευχαριστεί την ομάδα εθελοντών γιατρών της Vets in Action, τον Δήμο Καβάλας, την εκπρόσωπο και διαμεσολαβήτρια της ομάδας των γιατρών αυτών, Ζωή Κοντού,  και την Ελισάβετ Χριστοφόρου για την παραχώρηση του κτηνιατρείο της για την πραγματοποίηση των στειρώσεων.