Ελευθέρια 2021: Αυτό είναι το επίσημο λογότυπο των φετινών εορτασμών [φωτογραφία]

Το «σήμα» των φετινών εκδηλώσεων βάζει την Τοπική Ιστορία να «συνομιλεί» με την Επέτειο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στέφανος, ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Παναγιώτης Αγγελίδης θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιάσουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Ελευθέρια 2021».

Φέτος το καλοκαίρι η Καβάλα αναμένεται να γιορτάσει τη συμπλήρωση 108 ετών από την Απελευθέρωση της πόλης και την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό, με τη φετινή επέτειο να συμπίπτει με τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ειδικό «βάρος» των εκδηλώσεων που θα διοργανωθούν.

Στο πλαίσιο των «Ελευθερίων 2021» η οργανωτική επιτροπή προχώρησε και στη δημιουργία ενός ειδικού, επετειακού λογοτύπου το οποίο θα «συνοδεύει» επικοινωνιακά όλες τις εκδηλώσεις.

Το λογότυπο δημιούργησε η Καβαλιώτισσα γραφίστρια Θώμη Αγγέλου η οποία βάσισε τον σχεδιασμό του σε τρεις θεματικούς άξονες:

  1. την Επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση [ελληνική σημαία σε κυματοειδή κίνηση],
  2. τον συμβολισμό της «Ελευθερίας» [αφαιρετικό περιστέρι, διαχρονικό σύμβολο της έννοιας] και
  3. τα τοπικά χαρακτηριστικά [πύργος Φρουρίου Καβάλας και κύματα που χαρακτηρίζουν τη θάλασσα]

Δείτε το λογότυπο:

Μιλώντας στο KAVALA POST για την έμπνευση και το σκεπτικό «πίσω» από το λογότυπο «Ελευθέρια 2021», η κ. Αγγέλου μάς μίλησε για την προσπάθειά της να συμπεριλάβει τα παραπάνω στοιχεία «σε μια αρμονική σύμπλεξη με αξονικότητα και ελιπτική απόδοση, με πρωταγωνιστή ένα μοντέρνο, φρέσκο και ελεύθερο γράμμα “Ε”, καταργώντας τη σπονδυλική στήλη με στόχο να υπερθεματιστεί η επωνυμία των εκδηλώσεων».

Όσο για τη χρωματική παλέτα που επελέγη, αυτή περιλαμβάνει το βαθύ γαλάζιο του Αιγαίου και επίσημο χρώμα της ελληνικής σημαίας σε συνδυασμό με το πορτοκαλί «που αναδεικνύει τον τοπικό χαρακτήρα σε έναν ισορροπημένο συνδυασμό με το ψυχρό μπλε».