Δημήτρης Σκαρλάτος: «Έσβησε» το «αηδόνι» της Καβάλας σε ηλικία 77 ετών

Αργά το βράδυ της Τρίτης 22 Ιουνίου 2021 έχασε την πολύχρονη «μάχη» με τον καρκίνο-Η τελευταία του συνέντευξη στο ΠεριΩδικό της πόλης και η ελάχιστη τιμή που του οφείλει η πόλη έστω και αυτήν την έσχατη ώρα

Μια σπάνια λαϊκή φωνή και ένας πραγματικός μάγκας της ζωής «έφυγε» από τη ζωή αργά το βράδυ της Τρίτης 22 Ιουνίου 2021, καθώς έχασε την πολύχρονη «μάχη» με τον καρκίνο.

Ο Δημήτρης Σκαρλάτος στα 77 του χρόνια άφησε για πάντα τις πίστες και το τραγούδι που αγάπησε, υπηρετώντας το από τα 16 του χρόνια δίπλα σε τεράστια ονόματα του λαϊκού ρεπερτορίου.

Ο Σκαρλάτος έδωσε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις στον ALPHA Radio 88,6 και στο ΠεριΩδικό της πόλης, θυμίζοντας τι θα πει τέκνο της προσφυγιάς, της αγωνιστικότητας και της γνήσιας λαϊκής έκφρασης, πολλές φορές παρεξηγημένης, αλλά πάντα αληθινής.

Ένας άνθρωπος πληθωρικός και δοτικός, χωρίς να θέλει να το διαφημίσει, έδινε από τον εαυτό του σε ανθρώπους που το είχαν ανάγκη και ο ίδιος έμενε πάντα «πίσω», ακόμα και στη μουσική του καριέρα, όπου του άξιζε μεγαλύτερη, βάσει του ταλέντου και της εξαιρετικής φωνής που διέθετε (πολύ την παρομοίαζαν με αυτή του Στέλιου Καζαντζίδη).

Ο Σκαρλάτος «έφυγε» περήφανος, όπως έζησε, χωρίς οικονομική επιφάνεια και δόξες, γεμίζοντας θλίψη τους οικείους του και όσους τον γνώρισαν. Ταξίδεψε την Καβάλα σε κάθε γωνιά με τη φωνή του και η πόλη του οφείλει, έστω και αυτήν την έσχατη ώρα, τη μικρότερη ανταπόδοση, την ελάχιστη τιμή, είτε ως Δήμος είτε ως Περιφέρεια: Μια αξιοπρεπή κηδεία δημοσία δαπάνη.

Καλό ταξίδι Δημήτρη. Η φωνή σου θα ακούγεται για πάντα στα σοκάκια της πόλης…

*Οι φωτογραφίες είναι από το αρχείο του ΠεριΩδικού της πόλης