Καβάλα: Ανέλαβαν οι ναυαγοσώστες και με το «καλημέρα» αντιμετώπισαν περιστατικό στη Ραψάνη

Μια γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει το κεφάλι της-Άμεση η αντίδραση του ναυαγοσώστη, ο οποίος παρείχε τις πρώτες βοήθειες, αποδεικνύοντας και πάλι ότι οι ναυαγοσώστες στις παραλίες ΔΕΝ είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη

Μόλις ξεκίνησε η ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών του Δήμου Καβάλας για τη φετινή περίοδο και με το ξεκίνημα οι ναυαγοσώστες αντιμετώπισαν επιτυχώς το πρώτο περιστατικό στην παραλία της Ραψάνης.

Πιο συγκεκριμένα, περί τις 11:30 το πρωί του Σαββάτου 26 Ιουνίου 2021 μια γυναίκα περίπου 65 ετών έχασε τις αισθήσεις της, με αποτέλεσμα να πέσει μπροστά από τα αποδυτήρια της παραλίας και να χτυπήσει το κεφάλι της στο τσιμέντο.

Άμεσα έγινε αντιληπτή από τον ναυαγοσώστη της εταιρίας In Action η οποία για 2η συνεχόμενη χρονιά έχει αναλάβει τη φύλαξη των παραλιών του Δήμου Καβάλας (Περιγιάλι, Ραψάνη και Παληό) ο οποίος έσπευσε αμέσως με το φαρμακείο για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, ειδοποίησε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε τη γυναίκα στο Νοσοκομείο της Καβάλας, ενώ ενημέρωσε και τη Λιμενική Αρχή, όπως ορίζει η διαδικασία.

Για ακόμη μια φορά γίνεται αντιληπτό το πόσο σοβαρός και αναγκαίος είναι ο θεσμός των ναυαγοσωστών, καθώς μόλις μια μέρα μετά την ανάληψη καθηκόντων στις παραλίες του Δήμου Καβάλας, ένας ναυαγοσώστης, επιδεικνύοντας επαγγελματική ευσυνειδησία και έχοντας σωστή εκπαίδευση και κατάρτιση και γρήγορα αντανακλαστικά, παρείχε σωτήρια βοήθεια σε μια λουόμενη.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δε θα έχουμε πιο σοβαρό περιστατικό. Επαγρυπνώντας πάντα με επαγγελματισμό και ευσυνειδησία οι ναυαγοσώστες μας μετά από μακρόχρονη θητεία στον χώρο, μπορούν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε όποιον τις χρειαστεί», αναφέρει η εταιρία η οποία ανέλαβε τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών του Δήμου Καβάλας.