Καβάλα: Ολοκληρώθηκαν οι στειρώσεις των αδέσποτων ζώων. Πόσα ζωάκια στειρώθηκαν

Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος», Δήμος Καβάλας, Vets In Action, εθελοντές και η κτηνίατρος Ελισάβετ Χριστοφόρου συνέβαλλαν και φέτος σε μια ακόμη προσπάθεια για τη μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων στην Καβάλα. Συνολικά στειρώθηκαν 157 ζώα εκ των οποίων τα 45 ήταν σκυλιά και τα υπόλοιπα 112 ήταν γάτες.

«Η κούραση, το άγχος, η απίστευτη ζέστη που ταλαιπώρησε όλους μας, έφυγαν μονομιάς με το αποτέλεσμα και την ολοκλήρωση αυτής της τόσο σημαντικής διοργάνωσης. Είμαστε χαρούμενες γιατί συμβάλαμε και θα συνεχίσουμε να συμβάλουμε κατά πολύ στη μείωση των αδέσποτων της πόλης μας και κατά συνέπεια στις ανεπιθύμητες γέννες, με μωρά που πεθαίνουν στους δρόμους. Χωρίς τη σημαντική βοήθεια όμως κάποιων, αυτές οι στειρώσεις δε θα μπορούσαν να γίνουν και να ολοκληρωθούν ποτέ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος» το οποίο συνέδραμε την προσπάθεια, μαζί με τους «Κτηνίατρους σε δράση» της Vets In Action και την πρόεδρό τους στην Ελλάδα, Ζωή Κοντού και τον Δήμο Καβάλας.

«Θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στους πολύτιμους και ανεκτίμητους βοηθούς εθελοντές μας, που χωρίς αυτούς δε θα μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε: Παναγιώτη, Λιζάκι, Ελένη, Νίκο, Βασούλα, σας έχουμε μέσα στην καρδιά μας και σας ευχαριστούμε πολύ! Ένα Μεγάλο Ευχαριστώ οφείλουμε όμως και στην κ. Ελισάβετ Χριστοφόρου που και φέτος και για μία ακόμα φορά μας παραχώρησε το κτηνιατρείο της για να πραγματοποιηθούν οι στειρώσεις», αναφέρει το Σωματείο, συμπληρώνοντας ότι γίνονται προσπάθειες ώστε να επαναληφθεί το πρόγραμμα των στειρώσεων μέσα στο 2021.