Σε ρόλο διασώστη ο Αλέξης Πολίτης: Παρείχε πρώτες βοήθειες κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία για τον Απόστολο Παύλο

Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ παρείχε τις πρώτες βοήθειες σε ηλικιωμένη η οποία λιποθύμησε, ενώ τη μετέφερε στο ασθενοφόρο για τη διακομιδή της στο Νοσοκομείο

Την ιδιότητα του γιατρού χρειάστηκε να «επιστρατεύσει» ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αλέξης Πολίτης κατά τον Όρθρο και την Πανηγυρική, Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Καβάλα το πρωί της Τρίτης 29 Ιουνίου 2021.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειακός σύμβουλος παραβρέθηκε στη Θεία Λειτουργία για τον Απόστολο Παύλο, όταν έγινε έκκληση για βοήθεια σε ηλικιωμένη η οποία λιποθύμησε μέσα στην εκκλησία.

Αμέσως έσπευσε για την παροχή πρώτων βοηθειών, καταφέρνοντας να τη συνεφέρει, ενώ κάλεσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο οποίο τη μετέφερε για να διακομισθεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας.

Μάλιστα, ο κ. Πολίτης μετά το περιστατικό έτυχε της επιδοκιμασίας των παρευρισκομένων, καθώς επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά μόλις αντιλήφθηκε ότι κάποιος χρήζει βοηθείας.