Άδοντας και ψάλλοντας με την αμερικανική χορωδία The Portland State Chamber Choir

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας φιλοξενεί τη διεθνούς φήμης Αμερικάνικη χορωδία και συμπράττει μαζί της σε μια μοναδική μουσική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Θεατράκι του Μεχμέτ Αλή

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Άδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδία…», φιλοξενεί τη διεθνούς φήμης αμερικανική χορωδία «The Portland State Chamber Choir», υπό τη διεύθυνση του Ethan Sperry, η οποία θα συμπράξει με τη Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής του Σχολείου της Καβάλας, υπό τη διεύθυνση της Κωνσταντίας Κύπρου (στο πιάνο η Ελπίδα Μπαξεβάνη) σε μια μοναδική μουσική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Ιουλίου στις 21.00 στο Θεατράκι του Μεχμέτ Αλή.

Συνδιοργάνωση

  • Δήμος Καβάλας
  • Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου

Υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Ποια είναι η «The Portland State Chamber Choir»

Η χορωδία «The Portland State Chamber Choir» ιδρύθηκε το 1975 και συγκαταλέγεται στις καλύτερες χορωδίες διεθνώς. Έχει εμφανιστεί και διαγωνιστεί σε όλο τον κόσμο, αποσπώντας πάνω από τριάντα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς και αποτελώντας τη μοναδική αμερικανική χορωδία που κέρδισε στο Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιακού Τραγουδιού Seghizzi στην Ιταλία το 2013 και στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ του Μπαλί στην Ινδονησία το 2017.

Ο Ethan Sperry, ο Διευθυντής της χορωδίας, είναι καθηγητής Χορωδιακής Μουσικής στο Πανεπιστήμιο του Portland, Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Μαέστρος της Χορωδίας Oregon Repertory Singers και εκδότης της σειράς βιβλίων «Global Rhythms Series for Earthsongs Music», μιας από τις κορυφαίες σε πωλήσεις σειράς για χορωδιακή μουσική παγκοσμίως. Χορωδίες υπό τη διεύθυνσή του έχουν εμφανιστεί και περιοδεύσει σε περισσότερες από είκοσι χώρες σε όλο τον κόσμο αποσπώντας πλήθος διεθνών διακρίσεων.