Δήμος Καβάλας-ΤΕΒΑ: Από την προσφορά τροφίμων στη… ζωγραφική

Το πρόγραμμα, εκτός των άλλων, προσφέρει και δημιουργική απασχόληση για την αξιοποίηση του ελευθέρου χρόνου παιδιών και ενηλίκων

Ο Δήμος Καβάλας, ως Επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης «Συν-Πράττοντας για Όλους» στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας/Θάσου, στο πλαίσιο δράσεων της Πράξης «Αποκεντρωμένες προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, διοικητικές δαπάνες και παροχή συνοδευτικών μέτρων 2018-2019 – Κ.Σ. Καβάλας/Θάσου» με Κωδικό ΟΠΣ 5029035 του Ε.Π. «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής 2014 – 2020»» και συγκεκριμένα υλοποίησης των συνοδευτικών μέτρων όπως περιγράφονται στον Οδηγό Εφαρμογής του Προγράμματος, του Ε.Π. «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), γνωστοποιεί ότι παρέχονται από εξειδικευμένο προσωπικό (Ζωγράφος) υπηρεσίες με σκοπό τη δημιουργική απασχόληση και την αξιοποίηση του ελευθέρου χρόνου παιδιών και ενηλίκων. Ενδεικτικές δράσεις: ζωγραφική, επισκέψεις σε μουσεία και εκθέσεις, διακοσμητικά χειροτεχνήματα, χρήση πηλού, αξιοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών και άλλα.

Οι ανωτέρω δράσεις υλοποιούνται με τη συνεργασία των Σχολικών Επιτροπών Δήμου Καβάλας καθώς και με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη «Βασίλης Βασιλικός», τους οποίους ο Δήμος Καβάλας ευχαριστεί θερμά για τη συμβολή τους στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος.

Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται με τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από τον Covid – 19.

Οι ενδιαφερόμενοι – δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 2513500457 και 2513500456, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8π.μ. έως 2:00μ.μ.

Ευχαριστίες για την έκθεση των ελληνικών παραδοσιακών στολών

Εν τω μεταξύ, ο Δήμος Καβάλας, ως Επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης «Συν-Πράττοντας για Όλους» στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας/Θάσου, στο πλαίσιο συνοδευτικών δράσεων της Πράξης «Αποκεντρωμένες προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, διοικητικές δαπάνες και παροχή συνοδευτικών μέτρων 2018-2019 – Κ.Σ. Καβάλας/Θάσου» με Κωδικό ΟΠΣ 5029035 του ΕΠ «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής 2014 – 2020»», ευχαριστεί θερμά το ΔΣ του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας και ιδιαίτερα την κυρία Ιωσηφίνα Σεχλίδου, η οποία με μεγάλη ευχαρίστηση, παρουσίασε την έκθεση των ελληνικών παραδοσιακών στολών και πως αυτές διαμορφώθηκαν μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον Οθωμανικό Ζυγό.