Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου 2021: Για ένα καλοκαίρι πιο αισιόδοξο και δημιουργικό από το προηγούμενο

Το πρόγραμμα των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων στο νησί που περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις εικαστικών, παιδικά θέατρα και σύνολα οργάνων

«Μετά από μια αγωνιώδη χρονιά με δύσκολες συνθήκες, εξαιτίας της πανδημίας, μπορούμε και πάλι να σχεδιάσουμε, να προγραμματίσουμε και να ζήσουμε ότι στερηθήκαμε. Με κύριο μέλημα την προστασία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας – τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα -, προγραμματίσαμε δυο μήνες εκδηλώσεων, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και διαφυλάττοντας την μοναδική αισθητική των μνημείων τέλεσης των εκδηλώσεων, που αποτελούν την πολιτιστική κληρονομιά της Θάσου».
Μ’ αυτά τα λόγια η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θάσου (ΔΗΚΕΘ), με τη συνδρομή των υπηρεσιών  του Δήμου, ανακοινώνει το πρόγραμμα των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Καλοκαιριού.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις εικαστικών, παιδικά θέατρα και σύνολα οργάνων.
Χώροι διεξαγωγής των εκδηλώσεων είναι το Ιστορικό κτίριο «Καλογερικό» στη Θάσο, (Λιμένας) Θάσου, οι Αποθήκες Μεταλλείων στα Λιμενάρια , ο αύλειος χώρος του Αρχαιολογικού Μουσείου Θάσου, το Θεατράκι στο Μικρό Καζαβίτι, το θεατράκι στον Ποτό, η πλατεία στην Παναγία και άλλα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Θάσου, με στόχο την εξακτίνωση των πολιτιστικών δράσεων σε όλο το νησί.
Υπόσχεσή της ΔΗΚΕΘ είναι να προσπαθήσει μέσα από την Τέχνη και τον Πολιτισμό να κάνει αυτό το καλοκαίρι πιο αισιόδοξο και δημιουργικό από το προηγούμενο.
Συντελεστές είναι εξαιρετικοί Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, ντόπιοι και μη, που θέλουν να μοιραστούν τις δημιουργίες τους με το ευρύ κοινό.
«Συνεχίζουμε και φέτος την πρωτοβουλία ανάδειξης των καλλιτεχνών του νησιού οι οποίοι είναι πολλοί και αξιόλογοι, με έργο σημαντικό και άξιο προβολής .
Αντίστοιχα συνεχίζεται και μια σημαντική προσπάθεια υλοποίησης δράσεων για παιδιά και νέους, παρά τις προαναφερόμενες αντίξοες συνθήκες. Ανάμεσα τους, ξεχωρίζει η δημιουργία Παιδικής Θεατρικής Σκηνής Δήμου Θάσου, με δύο τμήματα, που έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες δράσεις.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και δωρεάν σε όλες τις εκδηλώσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του καλοκαιριού 2021

Ιούνιος 2021

 1. Σάββατο 26 Ιουνίου: Αποθήκες Μεταλλείων –Λιμενάρια

Παιδική Θεατρική Παράσταση από τη νεοσύστατη Παιδική Θεατρική Σκηνή της ΔΗΚΕΘ Λιμεναρίων, «Εκλογές στο Δάσος», σε διασκευή και σκηνοθεσία Στέλλας Φουρναράκη.
Έναρξη 20.00. Είσοδος Ελεύθερη.

 1. Τετάρτη 30 Ιουνίου: Χώρος Αρχαιολογικού Μουσείου Λιμένα

Παιδική Θεατρική Παράσταση από τη νεοσύστατη  Παιδική Θεατρική Σκηνή της ΔΗΚΕΘ Λιμένα, «Εκλογές στο Δάσος», σε διασκευή και σκηνοθεσία Στέλλας Φουρναράκη,
Έναρξη 20.00. Είσοδος Ελεύθερη.
Η δημιουργία των Παιδικών Θεατρικών Σκηνών είναι μια νέα πρωτοβουλία της Διοίκησης της ΔΗΚΕΘ και της Δημοτικής Αρχής, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αγκαλιάστηκε από τον κόσμο, συνέχισε τις πρόβες της διαδικτυακά και έφθασε στην ολοκλήρωση των ζωντανών της παραστάσεων, αφήνοντας μεγάλες υποσχέσεις για το μέλλον.

Ιούλιος 2021

 1. Σάββατο 17 Ιουλίου: Πλατεία Ηρώων Κοινότητας Παναγίας

Θέατρο Σκιών από το Θρακικό Θέατρο και τον Γιάννη Βουλτσίδη με τίτλο  «Ο Δον Κιχώτης στην Ελλάδα». Την παράσταση συνοδεύει ζωντανή μουσική με πανδουρά, σαντούρι και τραγούδι και πρωτότυπες φιγούρες από την Γεωργία Γιαννοπούλου.
Ώρα Έναρξης 21.00. Είσοδος Ελεύθερη.

 1. Κυριακή 18 Ιουλίου: Θεατράκι Ποτού

Θέατρο Σκιών από το Θρακικό Θέατρο και τον Γιάννη Βουλτσίδη με τίτλο «Ο Δον    Κιχώτης στην Ελλάδα». Την παράσταση συνοδεύει ζωντανή μουσική με πανδουρά, σαντούρι και τραγούδι και πρωτότυπες φιγούρες από την Γεωργία Γιαννοπούλου.
Ώρα Έναρξης 21.00. Είσοδος Ελεύθερη.

 1. Πέμπτη 22 Ιουλίου: Λιμένας -Καλογερικό.

Έκθεση Ντόπιων Δημιουργών – Α ομάδα. Συμμετέχουν αλφαβητικάꓽ Βαριάς Δημήτριος (Αγιογραφία), Βαριάς Συμεών (Ζωγραφική), Cat Miggelbrink (Ζωγραφική), Ζαγοριανός Άγγελος (Ιχνηλάτηση), Ζήδρου Θέμιδα (Φωτογραφία), Καλοπούλου Σεβαστή (Ζωγραφική), Κόντη Κατερίνα (Αγιογραφία), Κρυωνίδης Νίκος (Ζωγραφική), Οικονομίδου- Λεονταράκη Καλλιόπη (Ζωγραφική).
Διάρκεια Έκθεσης 22,23,24,25,26,27,28 και 29 Ιουλίου
Ώρες Έκθεσης 20.00- 23.00. Είσοδος Ελεύθερη.

 1. Παρασκευή 23 Ιουλίου: Αποθήκες Μεταλλείων Λιμενάρια.

Συναυλία από το μουσικό σχήμα «Λοξάτοι Πετεινοί». Τα τραγούδια τους έχουν ως πυρήνα την Τζαζ αρμονική ατμόσφαιρα και οι ρυθμοί τους είναι πρόγονοι ή απόγονοι μπλουζ, φανκ, σουίνγκ, τάνγκο, ρέγγε, ατμοσφαιρικό μπιτ εναλλάσσονται ακόμα και στο… ίδιο κομμάτι!
Συμμετέχουν οι μουσικοί: Γιάννης Τσίγκας  ηλεκτρική κιθάρα, ο Μιχάλης Πρεπόνης πιάνο, σαξόφωνο, τραγούδι.
Ώρα Έναρξης 21.00. Είσοδος Ελεύθερη.

 1. Σάββατο 24 Ιουλίου: Λιμενάρια

“Midnight summer trip”.Ένα μουσικό ταξίδι στους ήχους της Τζαζ, Λάτιν, Cuban, Funk και Soul με τον trumpet- flugerhorn music performance Λεωνίδα Βλάχο
Στον πεζόδρομο  των Λιμεναρίων.
Ώρα Έναρξης 21.00- 23.00. Είσοδος Ελεύθερη.

 1. Παρασκευή 30 Ιουλίου: Κεντρική Εκδήλωση, Αρχαιολογικό Μουσείο Θάσου.

Καλοκαιρινή Μουσική Εκδήλωση με τίτλο «Μουσικός Πολιτισμός »,από τη Χορωδία της ΔΗΚΕΘ του Δήμου Θάσου με την συμμετοχή της Παιδικής, Νεανικής, Μικτής Χορωδίας και της Φιλαρμονικής.
Το πρόγραμμα επιμελείται η καθηγήτρια των χορωδιών Πελαγία Αναγνωστάκη που συνοδεύει στο πιάνο και  διευθύνει εθελοντικά η Αργυρώ Παπαλάσκαρη. Την Φιλαρμονική Διευθύνει η Εύη Σχοινάκη.
Ώρα Έναρξης 20.00. Είσοδος Ελεύθερη.

 1. Σάββατο 31 Ιουλίου, Λιμένας- Καλογερικό: Έκθεση Ντόπιων Δημιουργών- Β ομάδα.

Συμμετέχουν αλφαβητικά Αργυρόπουλος Νικόλαος (Ζωγραφική),  Γεωργακούδη Αλεξάνδρα (Ζωγραφική), Κυδώνης Βασίλειος (Αρχαία Μουσικά Όργανα), Λόβουλος Κωνσταντίνος (Γλυπτική), Σιαμπανόπουλος Δημήτριος (Ψηφιδωτά).
Διάρκεια Έκθεσης 31 Ιουλίου, 1,2,3,4,5,6,7 και 8 Αυγούστου.
Ώρες Έκθεσης 20.00- 23.00. Είσοδος Ελεύθερη.

 1. Σάββατο 31 Ιουλίου, Λιμένας: «Midnight summer trip» Ένα μουσικό ταξίδι στους ήχους της Τζαζ, Λάτιν, Cuban, Funk και Soul με τον trumpet- flugerhorn music performance Λεωνίδα Βλάχο.

Στον πεζόδρομο  του Λιμένα.
Ώρα Έναρξης 21.00- 23.00. Είσοδος Ελεύθερη.

Αύγουστος 2021

 1. Δευτέρα 2 Αυγούστου Camping Χρυσής Αμμουδιάς: Σεμινάριο Αυτοσχεδιασμού και Θεατρικού Παιχνιδιού.

Εάν αποπειραθούμε να ξεπεράσουμε όλα όσα μας εμποδίζουν να εκθέτουμε τον αληθινό μας εαυτό, θα μπορέσουμε να έρθουμε πιο κοντά σε αυτόν. Το ταξίδι στην υποκριτική ξεκινά με μόνη αποσκευή την αλήθεια μας.
Βασικός στόχος του σεμιναρίου είναι να κατανοήσουμε τη λειτουργία του σώματος στην καθημερινή ζωή, να διδάξει τον αυθορμητισμό, την απελευθέρωση, την ευρηματικότητα, τη φαντασία, την εμπιστοσύνη και πάνω από όλα να θυμηθούμε το παιχνίδι.
Εισηγήτρια Σεμιναρίου είναι η Στέλλα Φουρναράκη. Το σεμινάριο απευθύνεται σε ηλικίες 15 ετών και άνω και η παρακολούθηση του  είναι Δωρεάν.
Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 27.7.2021 στο [email protected] .
Πληροφορίες στο τηλ. 6932412039.
Διάρκεια Σεμιναρίου 2,3,4,5 και 6 Αυγούστου 10.00-12.00

 1. Κυριακή 8 Αυγούστου, Θεατράκι στο Μικρό Καζαβίτι: Θεατρικό έργο κούκλας και αντικειμένων με τίτλο «ΚοσκινοΑρμενίζοντας» του Θεάτρου Ανάποδα, εμπνευσμένο από την nonsense ποίηση του Edward Lear. Το Θέατρο Ανάποδα παίζει με τα θέματα ποιημάτων του σημαντικότερου συγγραφέα παραδοξολογημάτων της Βικτοριανής εποχής, συνθέτοντας ένα διασκεδαστικό ταξίδι στα μακρινά μέρη όπου οι μπερδεμένοι ζουν.

Διασκευή : Θέατρο Ανάποδα, Σκηνοθεσία : Κλωντιάνα Τσαμάτη
Εικαστική επιμέλεια:  Μιχάλης Θεοδοσιάδης, Performer: Κλωντιάνα Τσαμάτη, Μιχάλης Θεοδοσιάδης  Παραγωγή: Θέατρο Ανάποδα
Ώρα Έναρξης 20.00. Είσοδος Ελεύθερη.

 1. Τρίτη 10 Αυγούστου, Λιμένας Καλογερικό: Έκθεση Θάσιων Δημιουργών με θέμα « Από το 1821 στο σήμερα- Θάσιοι Δημιουργοί».

Διάρκεια Έκθεσης 10,11,12,13,14 και 15 Αυγούστου.
Ώρες Έκθεσης 20.00- 23.00. Είσοδος Ελεύθερη.

 1. Παρασκευή 13 Αυγούστου, Λιμένας –Καλογερικό: 16η Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «Εύζωνες/Οι φύλακες των αφανών» της φωτογράφου Δήμητρας Χατζηαδάμ.

Διάρκεια Έκθεσης 13,14,15,16,17 και 18 Αυγούστου.
Ώρες ‘Έκθεσης 19.30-00.Είσοδος Ελεύθερη.

 1. Τρίτη 17 Αυγούστου, Λιμένας, Καλογερικό: Έκθεση Εικαστικών. Συμμετέχουν ο εικαστικός Ελευθέριος Φασουλάς με τίτλο «DadaGlitch/ Ένα glitch στην πόλη» και ο εικαστικός Ian Wiles ατομική έκθεση.

Διάρκεια Έκθεση 17,18,19,20,21,22 και 23 Αυγούστου.
Ώρες Έκθεσης 20.00- 23.00. Είσοδος Ελεύθερη.

 1. Τετάρτη 25 Αυγούστου, Λιμένας, Καλογερικό: Έκθεση Φωτογραφίας από τον βραβευμένο με το «1ο βραβείο Athens Photo World 2021-Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», Δημήτρη Τοσίδη. Τίτλος έκθεσης «Διάβα».

Διάρκεια Έκθεσης 25,26,27,28,29,30 και 31 Αυγούστου
Ώρες Έκθεσης 20.00- 23.00. Είσοδος Ελεύθερη.
Σεπτέμβριος 2021

 1. Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου, Λιμένας, Καλογερικό: Καλοκαιρινό Τουρνά Σκάκι Θάσου, Παίδων- Εφήβων

Διάρκεια 4 και 5 Σεπτεμβρίου.
Συμμετοχή Ελεύθερη.