Δήμος Νέστου: Οι «Εύζωνες / Οι φύλακες των αφανών» παρουσιάζονται στο Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας [φωτογραφίες]

Η εκδήλωση εντάσσεται στους εορτασμούς για τα 108 χρόνια απελευθέρωσης της Χρυσούπολης

Τα εγκαίνια στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 11 Ιουλίου στο Δήμο Νέστου, στο πλαίσιο των γιορτών των Ελευθερίων, με το χαιρετισμό του Δημάρχου Σάββα Μιχαηλίδη να σηματοδοτεί την έναρξη της εκδήλωσης.

Ακολούθησε η ομιλία του Επίτιμου Διδάκτορα κ. Διαλεκτόπουλου και η προβολή ιστορικού ντοκιμαντέρ του κ. Βλαχόπουλου. Καλεσμένοι ήταν ο Αντιπεριφεριάρχης Καβάλας  Κώστας Αντωνιάδης, ο Μητροπολίτης ΦΝ και Θάσου κ.κ. Στέφανος, ο Αστυνομικός διευθυντής Καβάλας και Χρυσούπολης, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, βουλευτές, δημοτικοί σύμβουλοι, κάτοικοι της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Στη συνέχεια οι καλεσμένοι ξεναγήθηκαν από τη φωτογράφο Δήμητρα Χατζηαδάμ στον εσωτερικό χώρο του μουσείου, καθώς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα έργα της έκθεσης με τίτλο «Εύζωνες/Οι φύλακες των αφανών» και να πληροφορηθούν για τον Εύζωνα και την καθημερινότητα του. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και Εύζωνες που κατά το παρελθόν, υπηρέτησαν την Προεδρική Φρουρά. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό μέχρι τις 18 Ιουλίου, με τη χρήση προστατευτικής μάσκας.

Χώρος: Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης, 7ης Μεραρχίας 2
Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά 10:00 -13:00  & 19:00 – 21:00
Φορέας Οργάνωσης: Δήμος Νέστου  www.dimosnestou.gov.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/dimitra.hatziadam/
Instagram: https://www.instagram.com/dimitra_hatziadam/
YouTube: Dimitra Hatziadam