Κορονοϊός: Δύο τεστ την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον τουρισμό και την εστίαση

Όσα αποφάσισε η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και ανακοίνωσε ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς

Υποχρεωτικά θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα οι εργαζόμενοι στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης, που δεν έχουν εμβολιαστεί, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων το απόγευμα της Πέμπτης 22 Ιουλίου 2021 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς

Όπως είπε κατά την ενημέρωση για τα μέτρα αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού, όλοι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στον τουρισμό και στην εστίαση θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε δύο τεστ – ένα self test και ένα rapid test κάθε εβδομάδα σε όλη την επικράτεια.

«Μετά και τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων αποφασίστηκε όλοι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στον τουρισμό και την εστίαση να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο με δύο τεστ εβδομαδιαίως, ένα self test και ένα rapid test σε όλη την επικράτεια», είπε χαρακτηριστικά.

Ερώτημα παραμένει ποιος θα επιβαρυνθεί εν τέλει ως προς το κόστος της διενέργειας των συγκεκριμένων τεστ, καθώς μέχρι στιγμής παραμένει ασαφές αν οι εργαζόμενοι θα κληθούν να πληρώνουν για τα τεστ από την τσέπη τους ή θα τους χορηγούνται δωρεάν.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι σήμερα υπήρξε η εισήγηση της επιτροπής και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα αποσαφηνιστούν οι λεπτομέρειες. Υπενθυμίζεται ότι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι παραλαμβάνουν το self test δωρεάν από το φαραμακείο.