Δήμος Θάσου: Μια ελιά στη μνήμη στελέχους της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης

Επίσκεψη του Κοινοβουλευτικού Υφυπουργού της Γερμανίας Norbert Barthle στη Θάσο και συζήτηση για τις κοινές δράσεις του Δήμου με την επαρχία Ρόιτλινγκεν της Γερμανίας

Τ/dropcap]ο νησί της Θάσου επισκέφτηκε τη Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021, ο Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός της Γερμανίας Norbert Barthle, συνοδευόμενος από το Γερμανό Βουλευτή Rainer Spiering και έγινε δεκτός στο Δημαρχείο της Θάσου από τον Δήμαρχο Λευτέρη Κυριακίδη.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ανάπτυξη κοινών δράσεων του Δήμου Θάσου με την Επαρχία Ρόιτλινγκεν της Γερμανίας, το πρόγραμμα αναδάσωσης που υλοποιείται στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, καθώς και η πραγματοποίηση της 10ης Ετήσιας Συνδιάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που φέτος θα πραγματοποιηθεί από 3 έως 5 Νοεμβρίου 2021 στην Αθήνα.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Θάσου και ο Υφυπουργός μετέβησαν σε κεντρικό χώρο πρασίνου του Λιμένα Θάσου, όπου από κοινού φύτευσαν συμβολικά ένα νεαρό δενδρύλλιο Ελιάς Εις Μνήμην του Holger Dembek, στελέχους της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που απεβίωσε πρόσφατα.

Η προσφορά του Holger Dembek στην Ελληνογερμανική Συνέλευση υπήρξε και σημαντική και πολυεπίπεδη, η συμβολή του δε στη συνεργασία μεταξύ του Δήμου Θάσου και της Επαρχίας Ρόιτλινγκεν της Γερμανίας υπήρξε πολύτιμη.

Ο Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης, δήλωσε σχετικά:

«Ευχαριστούμε τον Κοινοβουλευτικό Υφυπουργό της Γερμανίας κ. Norbert Barthle για την επίσκεψή του στον τόπο μας. Η συνεργασία του Δήμου Θάσου τόσο με υψηλόβαθμα στελέχη της Γερμανικής Κυβέρνησης, όσο και με στελέχη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης ήταν και συνεχίζει να είναι άψογή.

Η Διοίκηση του Δήμου Θάσου, αξιοποιεί κάθε δυνατότητα για την προβολή της Θάσου αλλά και για την ανάπτυξη συνεργασιών προς όφελος του τόπου και των κατοίκων του».