Καβάλα: Στην… ουρά για ένα δωρεάν rapid test κορονοϊού στο Επιμελητήριο

Πού οφείλεται η μεγάλη κοσμοσυρροή στην κεντρική πλατεία της πόλης

Από την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021 το κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας έχει «μετακομίσει» στο ισόγειο κατάστημα του Επιμελητηρίου Καβάλας, απέναντι από την πλατεία Ελευθερίας, εκεί όπου καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακου, θα διενεργεί δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου [Rapid Test] κορονοϊού στον γενικό πληθυσμό.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης 27 Ιουλίου 2021 παρατηρείται αθρόα προσέλευση πολιτών στο σημείο, με την ουρά που σχηματίστηκε να «φτάνει» μέχρι απέναντι στην πλατεία!

Ανάμεσα στους πολίτες που στωικά περιμένουν κάτω από τον ήλιο για να να υποβληθούν σε δωρεάν έλεγχο και πολλά παιδιά, αφού αύριο Πέμπτη ξεκινά η νέα κατασκηνωτική περίοδος και, όπως είναι γνωστό, είναι απαραίτητη η προσκόμιση Rapid Test για την είσοδο των κατασκηνωτών στις εγκαταστάσεις.

Επίσης, η αυξημένη κίνηση σίγουρα οφείλεται και στην έναρξη των διακοπών για πολλούς πολίτες οι οποίοι και προφανώς επιθυμούν να βρεθούν σε κάποιον νησιωτικό προορισμό. Για το ταξίδι τους είναι επίσης απαραίτητη -σε περίπτωση που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού- η προσκόμιση αρνητικού τεστ.