Καβάλα: Ξαναχτύπησαν οι απατεώνες με τις παραγγελίες: Παράγγειλαν γλυκά 240 ευρώ και ζήτησαν… ρέστα από 2.400!

Υποψήφιο θύμα ήταν ήταν αυτήν τη φορά ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Καβάλας και ο δήθεν πελάτης ο Καπλάνης Ιωσηφίδης-Προσοχή σε επαγγελματίες και μη-Ελέγχετε ποιος παραγγέλνει και ταυτοποιήστε το πρόσωπο

Πριν από μερικούς μήνες ένα άγνωστος παρίστανε τον αντιδήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Παπαδόπουλο για να παραγγείλει… 50 κιλά ψάρια από ιχθυοπωλείο της πόλης κόστους 780 ευρώ. Ο επιτήδειος, όμως, δεν σταμάτησε εκεί, αλλά είπε στον επαγγελματία ότι κατέθεσε κατά λάθος 7.800 και ζητούσε να του επιστραφεί πίσω το υπόλοιπο ποσό [διαβάστε εδώ]. Αυτήν τη φορά με την ίδια μέθοδο, άγνωστος ή άγνωστοι επιχείρησαν να αποσπάσουν χρήματα παραγγέλνοντας γλυκά.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΚ και ζαχαροπλάστης, Θόδωρος Χατζηχρήστου, άγνωστος του τηλεφώνησε παριστάνοντας τον Καπλάνη Ιωσηφίδη από τη Στέγη Πολιτισμού της Νέας Καρβάλης και του ζήτησε γλυκά αξίας 240 ευρώ για μια εκδήλωση την οποία θα έκανε, όπως του είπε. Μάλιστα ο κ. Χατζηχρήστου παρατήρησε ότι η φωνή του συνομιλητή του ήταν διαφορετική από αυτήν του κ. Ιωσηφίδη, με τον άγνωστο να του απαντάει ότι απλά ήταν… κρυωμένος.

Ο επιτήδειος ζήτησε από τον κ. Χατζηχρήστου τραπεζικό λογαριασμό για να καταθέσει τα λεφτά, ενώ εστάλη μήνυμα από -δήθεν- e-banking με αιτιολογία συναλλαγής «Ιωσηφίδης Καλπάνης» και στο οποίο σημειώνονταν ότι υπήρχε έμβασμα 2.400 ευρώ.

Το μήνυμα το οποίο εστάλη

EIΣEPXOMENO EMBAΣMA 2.400,00 EUR ME AITIOΛOΓIA ΣYNAΛΛAΓHΣ IΩΣHΦIΔHΣ KAΛΠANHΣ

Αμέσως μετά ο κ. Χατζηχρήστου έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον άγνωστο ο οποίος παρίστανε τον κ. Ιωσηφίδη και ο οποίος του ζητούσε έντρομος να του επιστραφούν τα λεφτά, καθώς έκανε… λάθος και αντί για 240 ευρώ έβαλε -δήθεν- 2.400 ευρώ. Μάλιστα, ζήτησε την πιστωτική κάρτα του κ. Χατζηχρήστου, καθώς είπε ότι αν δεν επιστραφούν άμεσα τα λεφτά θα έχει πρόβλημα με τη Στέγη.

Ο κ. Χατζηχρήστου δεν… τσίμπησε και ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία, συνιστώντας, παράλληλα την προσοχή των επαγγελματιών και μη, οι οποίοι θα πρέπει να τσεκάρουν ποιος παραγγέλνει και αν θεωρούν ότι έπεσαν θύμα απατεώνων να ειδοποιούν αμέσως τις Αρχές.