Επίκουρος Καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο ο Καβαλιώτης Γιώργος Φιλιππίδης

«Συνεχίζουμε όλοι μαζί προκειμένου να θέσουμε ένα ακόμα λιθαράκι για μια κοινωνία αλληλεγγύης, αλτρουισμού και κοινωνικής δικαιοσύνης, δίχως διακρίσεις και μισαλλοδοξίες», έγραψε ο ίδιος μετά την ορκωμοσία του

Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ορκίστηκε ο Καβαλιώτης Γιώργος Φιλιππίδης με γνωστικό αντικείμενο την Κλινική Κοινωνική Εργασία.

Ο Δρ. Γιώργος Φιλιππίδης, μεταξύ άλλων, διετέλεσε Διοικητής και Πρόεδρος του ΔΣ του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» την περίοδο 2016-2019, Υποδιοικητής στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δράμας-Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων Ελευθερούπολης Καβάλας μεταξύ 2012-2013 και Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Παρέμβασης της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ από το 2009 έως το 2011.

«Η συγκίνησή μου είναι μεγάλη, καθώς έρχομαι να υπηρετήσω σε ένα Τμήμα, στην ακριτική μας Θράκη, που εδώ και 20 χρόνια έχει συμβάλει καθοριστικά στην πρόοδο και στην αυτοπραγμάτωσή μου πρωτίστως ως ανθρώπου, αλλά και ως νέου επιστήμονα που προσπαθεί να υπηρετήσει με συνέπεια την εφαρμοσμένη επιστήμη της Κοινωνικής Εργασίας. Σας ευχαριστώ όλους θερμά για την αγάπη, τη στήριξη και τη διαρκή μας συνεργασία τόσο στον τομέα της πρόληψης, όσο και της θεραπείας φαινομένων κοινωνικής παθογένειας και ατομικών δυσλειτουργιών. Συνεχίζουμε όλοι μαζί προκειμένου να θέσουμε ένα ακόμα λιθαράκι για μια κοινωνία αλληλεγγύης, αλτρουισμού και κοινωνικής δικαιοσύνης, δίχως διακρίσεις και μισαλλοδοξίες», έγραψε μετά την ορκωμοσία του.

Ως προς το αντικείμενό του (Κλινική Κοινωνική Εργασία), το χαρακτήρισε «καινούργιο για την Ελλάδα» και πρόσθεσε: «ευελπιστώ με την πολύτιμη βοήθεια των υπολοίπων μελών ΔΕΠ των Τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας, αλλά και των συναδέλφων μου Κοινωνικών Λειτουργών ανά την Ελλάδα, να αναπτύξω και να εξελίξω με συνέπεια και αποφασιστικότητα προς όφελος της Κοινωνίας των Πολιτών».