Πυροσβέστες από την Καβάλα στις «μάχες» κατά της φωτιάς σε Εύβοια και Αττική

«Πολέμησαν» τα πύρινα μέτωπα στο πλευρό των συναδέρφων τους από Ελλάδα και εξωτερικό και το «παράπονο» γιατί «εκθειάζονται μόνον οι ξένες αποστολές πυρόσβεσης» έναντι των ελληνικών δυνάμεων

Έγραψαν χιλιόμετρα μέσα στη νύχτα για να φτάσουν στον προορισμό τους, δούλεψαν χωρίς ωράριο, πάλεψαν νύχτα και μέρα με την πύρινη «λαίλαπα» στο πλευρό των συναδέρφων τους από Ελλάδα και εξωτερικό. Ο λόγος για τους δασοπυροσβέστες από την Καβάλα οι οποίοι συνέδραμαν τη «μάχη» κατά της φωτιάς σε Εύβοια και Αττική.

Γύρισαν με τις αποσκευές τους γεμάτες από την ικανοποίηση της προσφοράς στον συνάνθρωπο και στο Περιβάλλον, αλλά και με ένα «παράπονο»: Γιατί «εκθειάζονται μόνον οι ξένες αποστολές πυρόσβεσης» έναντι των ελληνικών δυνάμεων.

Έναντι αυτής της «συνθήκης» παραθέτουν τις ατέλειωτες ώρες των ελληνικών αποστολών πυρόσβεσης και διάσωσης σε φυσικές καταστροφές σε κάθε γωνιά του πλανήτη, χωρίς ωράρια, χωρίς ρήτρες και προϋποθέσεις, χωρίς το μέγεθος της κρατικής βοήθειας την οποία απολαμβάνουν ξένοι συνάδερφοί τους, κερδίζοντας την εκτίμηση όσων βοήθησαν.

Το εν λόγω «παράπονο», πάντως, διαβεβαιώνουν ότι θα μείνει πίσω στην επόμενη αποστολή τους, εντός και εκτός Ελλάδας, όταν χρειαστεί να δώσουν άλλη μια «μάχη» με αυτοθυσία και φιλότιμο, όπως κάνουν τόσα χρόνια άλλωστε και θα συνεχίσουν να κάνουν…

*Στη φώτο: Πυροσβέστες από την Καβάλα μαζί με Γάλλους συναδέρφους τους στις φωτιές της Εύβοιας