Η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Καβάλας και μια πρωτιά στην αντιμετώπιση ασθενούς με κακοήθεια

22 νοσηλευόμενοι στην κλινική Covid, 2 νοσηλείες στη ΜΕΘ Covid και 100% πληρότητα στις 2 Παθολογικές και στις 2 Πνευμονολογικές Κλινικές-Πολύ μεγάλη προσέλευση στα ΤΕΠ και παράλληλα κανονική λειτουργία στα ΤΕ Ιατρεία και σε όλες τις κλινικές

Στο «κόκκινο» ΜΕΘ, ΤΕΠ, ΤΕ Ιατρεία και Κλινικές του Νοσοκομείου της Καβάλας από πλευράς εξυπηρέτησης περιστατικών, εντούτοις Νοσηλευτικό, Ιατρικό και Παραϊατρικό προσωπικό, Τεχνικό Τμήμα και διοίκηση ανταποκρίνονται επιτυχώς στις υψηλές ανάγκες με «σύμμαχο» και τον σύγχρονο εξοπλισμό του Ιδρύματος, σε μια εποχή όπου ο κορονοϊός Covid-19 έχει «μπλοκάρει» τη λειτουργία πολύ μεγαλύτερων Νοσοκομείων.

Αυτό αναφέρει με ανάρτησή του στο Facebook ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου, Αχιλλέας Γερόπουλος, παραθέτοντας την κατάσταση στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα, σχολιάζοντας ότι «Αν και Παρασκευή και 13 Αυγούστου 2021 σήμερα “έσπασε το ρόδι” στο Νοσοκομείο μας», ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσοι συνδράμουν τη μεγάλη προσπάθεια η οποία γίνεται στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα της πόλης, ενώ περιγράφει και μια πρωτιά η οποία αφορά σε αντιμετώπιση 62χρονου ασθενούς με κακοήθεια.

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Καβάλας την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

  • 22 νοσηλευόμενοι στην κλινική Covid
  • 2 νοσηλείες στη ΜΕΘ Covid και κανονική λειτουργία στην καθαρή ΜΕΘ
  • Σχεδόν 100% πληρότητα στις 2 Παθολογικές και στις 2 Πνευμονολογικές Κλινικές
  • Πολύ μεγάλη προσέλευση στα ΤΕΠ
  • Κανονική λειτουργία στα ΤΕ Ιατρεία
  • Κανονική λειτουργία στην Παιδιατρική, Μαιευτική-Γυναικολογική, Νευρολογική, Ρευματολογική, ΩΡΛ, Ψυχιατρική, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, Ουρολογική, Ορθοπεδική, Καρδιολογική και Μονάδα Καρδιολογικής, όλων των εργαστηρίων (Βιοχημικού, Αιματολογικού, Μικροβιολογικού, Αιμοδοσίας, Παθολογοανατονικού, Κυτταρολογικού και Μοριακής Βιολογίας), Ακτινολογικού και Πυρηνικής Ιατρικής και Γαστρεντερολογικού

Η ανάρτηση του Αχιλλέα Γερόπουλου και η πρωτιά του Νοσοκομείου

Γιατροί, Νοσηλευτές, Τεχνικοί, Παραϊατρικό και Διοικητικό προσωπικό όλοι μαζί για τον ασθενή.

Άφησα για το τέλος το ΡΟΔΙ που έσπασε η Β’ Χειρουργική Κλινική μαζί με το Αναισθησιολογικό Τμήμα και τη ΜΕΘ.

Μια ακόμη πρωτιά για το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης μας.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε Πολυσπλαγχνική Εκτομή-Υφολική Γαστρεκτομή EN BLOC με Ολική Παγκρεατοδωδεκαδακτυλεκτομή από τον Διευθυντή της Β´ Χειρουργικής Κλινικής κ. Ιωάννη Τριανταφυλλίδη και την ομάδας του και του Αναισθησιολογικού Τμήματος υπό τη διεύθυνση της κ. Ευγενίας Κιτικίδου και της ομάδας της με επικεφαλής την κ. Τίνα Χλωροπούλου, σε ασθενή 62 ετών για την αντιμετώπιση κακοήθειας.

Το Νοσοκομείο μας έχει έμπειρο και ικανό νοσηλευτικό προσωπικό, διαθέτει τεχνολογία αιχμής και τον απαραίτητο εξοπλισμό για την εκτέλεση πολύπλοκων επεμβάσεων. Φυσικά, αυτές πραγματοποιούνται στα πλαίσια της διεπιστημονικής ομάδας με την καθοριστική συμβολή του έμπειρου αναισθησιολογικού τμήματος του Νοσοκομείου μας που εφαρμόζει πρωτοποριακές τεχνικές και πρωτόκολλα ταχείας ανάρρωσης των ασθενών.

Καθοριστική για την επιτυχή αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων είναι και η συμβολή της ΜΕΘ του νοσοκομείου μας υπό τη διεύθυνση της κ. Έβας Νάγκυ. Η μετεγχειρητική πορεία του ασθενή ο οποίος μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ είναι σταθερή.

Συγχαρητήρια σε όλους. Ιατρική, Νοσηλευτική, Διοικητική και Τεχνική Υπηρεσία.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου θα παραμείνει αρωγός σε κάθε προσπάθεια για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου με γνώμονα το καλό των ασθενών μας.