«Έφτασε» στην Εύβοια η ανθρωπιστική βοήθεια των Καβαλιωτών στους πυρόπληκτους [φωτογραφίες]

Οι πολίτες της Καβάλας και των Φιλίππων «έστειλαν» στον δοκιμαζόμενο Δήμο Ιστιαίας 7 φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης

Παραδόθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 14 Αυγούστου 2021 η ανθρωπιστική βοήθεια που συγκέντρωσαν οι Καβαλιώτες, για τους πυρόπληκτους του Δήμου Ιστιαίας.

Στην προσπάθεια ουσιαστικής ενίσχυσης των κατοίκων της βόρειας Εύβοιας που συντόνισε ο Δήμος Καβάλας, πήραν μέρος επίσης οι πολιτιστικοί σύλλογοι, οι κοινωνικοί φορείς και οι επιχειρήσεις της περιοχής μας.

Οι πολίτες της Καβάλας και της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων έδειξαν για μια ακόμη φορά το κοινωνικό τους πρόσωπο. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δήμου Καβάλας, πρόσφεραν μεγάλες ποσότητες τροφίμων, χυμών, εμφιαλωμένων νερών, αντισηπτικών, απολυμαντικών, μασκών, ζωοτροφών και φαρμακευτικών σκευασμάτων για τις ανάγκες των πυρόπληκτων της Εύβοιας, με αποτέλεσμα να γεμίσουν 7 φορτηγά μέσα σε 4 ημέρες!

Υπενθυμίζεται ότι οι υπεύθυνοι του Δήμου Αχαρνών, στους οποίους αρχικά απευθύνθηκε ο Δήμος Καβάλας για τη στήριξη των πολιτών της Βαρυμπόμπης μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 3ης Αυγούστου, ζήτησαν να μεταφερθεί όλη η ανθρωπιστική βοήθεια στη βόρεια Εύβοια, διότι, όπως ισχυρίστηκαν, την έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.