Ενισχύεται ο στόλος του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ: «Έρχονται» νέα ασθενοφόρα και στην Καβάλα

«Ένεση» σχεδόν 2 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Υγείας για την προνοσοκομειακή φροντίδα

Με 20 νέα ασθενοφόρα αναμένεται να ενισχυθεί ο «στόλος» του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με το Υπουργείο Υγείας να εγκρίνει προμήθειά τους μέσω του ΠΕΠ ΑΜΘ μαζί με 6 κινητές μονάδες προνοσοκομειακής φροντίδας, με συνολικό κόστος τα 1.959.200 ευρώ.

Ειδικότερα, η ηγεσία του Υπουργείου ενέκρινε τη σκοπιμότητα της προμήθειας 20 νέων ασθενοφόρων προνοσοκομειακής φροντίδας 4Χ2 που είναι προϋπολογισμού 1.364.000,00 ευρώ, για την καλύτερη αντιμετώπιση της επιδημίας του covid-19, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μέσω του (ΠΕΠ) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Επίσης εγκρίθηκε και προμήθεια 6 νέων κινητών μονάδων επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας 4Χ2 προϋπολογισμού 595.200,00 ευρώ. Τα οχήματα αναμένεται να διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών του ΕΚΑΒ σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα.

Τη σχετική απόφαση χαιρέτησε ο Διευθυντής της 6ης και 9ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ Χάρης Λώτης ο οποίος έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό «οι συστηματικές προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων απέδωσαν καρπούς, τόσο για τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ όσο και για τους πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης».