Η μεγάλη επιστροφή: Εκατοντάδες εκδρομείς φτάνουν στην Καβάλα με το ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ

Το πλοίο απέπλευσε γεμάτο με κόσμο και οχήματα από τη Λήμνο με προορισμό το λιμάνι της Καβάλας-Το Δημοτικό Συμβούλιο Λήμνου ζητάει με έκτακτη συνεδρίαση την άμεση παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας για την αντικατάσταση του AQUA STAR

Γεμάτο με κόσμο καταπλέει στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» προερχόμενο από τη Λήμνο το πλοίο ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ, καθώς ξεκινάει η μεγάλη επιστροφή των εκδρομέων του Αυγούστου. Το πλοίο καταπλέει με περίπου 2.000 εκδρομείς και πάνω από 500 οχήματα, δείκτης ότι και φέτος το νησί του Ηφαίστου ήταν ένας δημοφιλής προορισμός.

Δημοτικό Συμβούλιο Λήμνου «καλεί» Πλακιωτάκη για το AQUA STAR

Έκτακτη διευρυμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λήμνου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Αυγούστου 2021, δια τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων, με μοναδικό θέμα το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα με τα πλοία που εξυπηρετούν την ακτοπλοϊκή γραμμή Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα.

Το συλλογικό όργανο του Δήμου Λήμνου ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση του Δημάρχου, Δημήτρη Μαρινάκη να σταλεί ψήφισμα με το οποίο το Δημοτικό Συμβούλιο θα απαιτεί την άμεση παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη για αντικατάσταση του πλοίου AQUA STAR.

Όπως τόνισε ο κ. Μαρινάκης στο έγγραφο θα τονίζεται ότι «το πλοίο είναι ακατάλληλο και ζητάμε την αντικατάστασή του. Το πλοίο που θα μπει θα πρέπει να είναι ικανό, ανάλογης δυναμικότητας και κατηγορίας, ώστε να εξυπηρετήσει το μεταφορικό έργο των νησιών μας για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα που η σύμβαση της αναδόχου εταιρείας είναι σε ισχύ».

Κόκκινη γραμμή ορίστηκε η Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021. Μέχρι τότε δίνεται το χρονικό περιθώριο στον υπουργό και την ανάδοχη εταιρεία να δώσουν λύση. Εάν έως τότε το ζήτημα δεν έχει επιλυθεί, όπως υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης, θα παρθούν νέες αποφάσεις από τους φορείς για συνάντηση με τον υπουργό και πιθανόν κινητοποιήσεις.

Να σημειωθεί δε ότι από διάφορες πλευρές τέθηκε το θέμα των άμεσων κινητοποιήσεων -συμβολικών ή δυναμικών- ωστόσο αυτό στο οποίο αποφάσισαν είναι πως, καθότι η καλοκαιρινή σεζόν βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, ένα ενδεχόμενο «κλείσιμο» του λιμανιού θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα.

Τέλος, σημειώνεται ότι επισημάνθηκε μεν η απουσία από τη συνεδρίαση του βουλευτή Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπου Αθανασίου, αλλά τονίστηκε ότι, οι όποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν με τον ίδιο επικεφαλής ως βουλευτή και μέλος της κυβέρνησης.

*Πηγή: limnosfm100.gr Φωτογραφία: Τάσος Αργυρός