Δήμος Καβάλας: Μια κίνηση ουσίας στη μνήμη της Μυρτούς Φουρουντζόγλου

Πρόταση του Δημάρχου Καβάλας για ενίσχυση με 1.000 ευρώ των 10 πρώτων μαθητών και των μαθητριών του Δήμου Καβάλας που μπαίνουν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Κατά τις ανακοινώσεις πριν από την έναρξη της συζήτησης των έκτακτων και των τακτικών θεμάτων κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας το απόγευμα της Δευτέρας 30 Αυγούστου 2021, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης δήλωσε ότι θα τεθεί στο Σώμα η πρόταση για την ενίσχυση με 1.000 ευρώ των 10 πρώτων μαθητών και των μαθητριών του Δήμου Καβάλας που μπαίνουν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Πρόθεση είναι η βράβευση των αριστούχων μαθητών και μαθητριών να γίνει θεσμός, στη μνήμη της Μυρτούς Φουρουντζόγλου, της αριστούχου μαθήτριας, φοιτήτριας Ιατρικής και διακεκριμένης μαθήτριας του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας η οποία «νικήθηκε» από τον καρκίνο.

Παράλληλα, ο κ. Μουριάδης δήλωσε τη δυσαρέσκειά του για τη δραματική μείωση των φοιτητών και των φοιτητριών στο ΔΙΠΑΕ-Παράρτημα Καβάλας, μετά την ανακοίνωση των βάσεων, ευελπιστώντας ότι αυτή η εικόνα θα αλλάξει με τη νέα χρονιά.