Νοσοκομείο Καβάλας: Ασθενείς ακύρωσαν το χειρουργείο τους όταν έμαθαν ότι ο γιατρός είναι ανεμβολίαστος

Οι ασθενείς έμαθαν από τον ίδιο τον γιατρό ότι δεν έχει εμβολιαστεί και 5 από αυτούς αποφάσισαν να ακυρώσουν το χειρουργείο-«Κανείς από τους ασθενείς δεν ήρθε στο γραφείο μου να το καταγγείλει επίσημα» δηλώνει ο διοικητής του Νοσοκομείου

Πέντε προγραμματισμένα χειρουργεία στο Νοσοκομείο της Καβάλας έχουν αναβληθεί εξαιτίας ενός ανεμβολίαστου γιατρού.

Σύμφωνα με το GRTimes, την προηγούμενη εβδομάδα ήταν προγραμματισμένα 5 χειρουργεία για καταρράκτη στο Νοσοκομείο της Καβάλας. Ωστόσο κανένα από αυτά δεν πραγματοποιήθηκε εξαιτίας ενός γιατρού ο οποίος έχει επιλέξει να μην κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού Covid-19.

Οι ασθενείς λάμβαναν κανονικά τα φάρμακα που χρειάζονται πριν το χειρουργείο και την τελευταία στιγμή έμαθαν από τον ίδιο τον γιατρό ότι δεν έχει εμβολιαστεί και αφήνει στην κρίση τους το αν θέλουν να χειρουργηθούν από τον ίδιο, με αποτέλεσμα πέντε από τους ασθενείς να επιλέξουν να ακυρώσουν το χειρουργείο, παρά το γεγονός ότι το είχαν προγραμματίσει μήνες πριν.

Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης: «Δεν υπήρξε επίσημη καταγγελία»

«Πρόκειται για προγραμματισμένες επεμβάσεις ρουτίνας», εξήγησε στην ίδια πηγή ο διοικητής του νοσοκομείου, Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης. «Υπήρξαν ανάλογες πληροφορίες για την συμπεριφορά του συγκεκριμένου γιατρού, οφθαλμιάτρου στην ειδικότητα, πλην όμως κανείς από τους ασθενείς δεν ήρθε στο γραφείο μου να το καταγγείλει επίσημα», σημείωσε.

«Κάλεσα στο γραφείο μου τον συγκεκριμένο οφθαλμίατρο, προκειμένου να ζητήσω εξηγήσεις για τις εν λόγω πληροφορίες. Ισχυρίστηκε πως τα συγκεκριμένα περιστατικά σημειώθηκαν μόνον την Παρασκευή και ότι δεν προχώρησε στις εγχειρήσεις λόγω στάσης εργασίας. Αρνήθηκε τους ισχυρισμούς των πληροφοριών. Θα έρθω άμεσα σε επαφή με τους ασθενείς και αναλόγως πρόκειται να προχωρήσω σε όλες τις νόμιμες ενέργειες», υπογράμμισε ο διοικητής του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα ωστόσο, με το GRTimes, τα 5 προγραμματισμένα χειρουργεία που αναβλήθηκαν δεν αφορούσαν μόνο στην Παρασκευή, αλλά και στην Πέμπτη, οπότε και δεν υπήρχε στάση εργασίας, ως δικαιολογία.

Όπως αναφέρει το athensmagazine.gr, ασθενείς από όλη τη βόρεια Ελλάδα οι οποίοι επέλεξαν το Νοσοκομείο κλείνοντας ραντεβού εδώ και πολλούς μήνες και έκαναν χιλιόμετρα για να φτάσουν από άλλους νομούς, -καθώς η Οφθαλμολογική του Κλινική θεωρείται από τις καλύτερες– φέρονται να είναι έξαλλοι, αφού μπήκαν σε όλη αυτήν τη διαδικασία της, άδικα.