Καβάλα: Τα χειμερινά δρομολόγια για τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου [πίνακες]

Ποια πλοία και ποιες μέρες και ώρες θα συνδέουν το «Απόστολος Παύλος» με τα νησιά μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2021

Ολοκληρώνονται τα καλοκαιρινά δρομολόγια την ερχόμενη εβδομάδα και τη θέση τους παίρνουν τα χειμερινά. Φέτος από και προς το λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» η επιβατική κίνηση ήταν πολύ μεγάλη και σε οχήματα, αλλά και σε επιβάτες.

Αν και υπήρξε μια μεγάλη αστάθεια στην ακτοπλοϊκή σύνδεση από το Λαύριο για τον Άγιο Ευστράτιο και τη Λήμνο δε στάθηκε ικανή ώστε να μειώσει την κίνηση. Η κορύφωση της επιβατικής κίνησης έγινε τον Δεκαπενταύγουστο με τους τελευταίους αδειούχους να επιλέγουν κυρίως τη Λήμνο ως πιο κοντινό και οικονομικότερο προορισμό.

Έτσι λοιπόν από τις 6 Σεπτεμβρίου 2021 ξεκινάνε τα χειμερινά δρομολόγια από Πειραιά και Λαύριο προς τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και των Κυκλάδων με τερματικό σταθμό το λιμάνι της Καβάλας.

Στο ίδιο πλαίσιο θα κινηθούν οι εταιρίες και φέτος με 3 δρομολόγια για τη SEAJETS στη γραμμή Λαύριο-Άγιο Ευστράτιο-Λήμνο-Καβάλα και τα πλοία αρχικά AQUA STAR και μετέπειτα AQUA BLUE, ενώ στη γραμμή από και προς τον Πειραιά θα συνεχίσει το BLUE STAR MYCONOS, όμως με μία προσέγγιση κάθε εβδομάδα στο λιμάνι της Καβάλας.

Έτσι κάθε Τετάρτη απόγευμα το πλοίο θα προσεγγίζει το λιμάνι της Καβάλας, ενώ κάθε Σάββατο το πλοίο θα προσεγγίζει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Τα δρομολόγια για τη Θεσσαλονίκη αναμένεται να ξεκινήσουν στις 11 Σεπτεμβρίου 2021.

Τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού Covid-19 θα είναι ιδιαιτέρως αυστηρά, ενώ τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται τις ίδιες ώρες κατά τις οποίες πραγματοποιούνταν και πέρσι και επιπλέον «επιστρέφουν» και οι διανυκτερεύσεις κάθε Σάββατο για τα πλοία της SEAJETS.

Δείτε τα χειμερινά δρομολόγια

*Πηγή-πίνακες: kavalaportnews.gr