Νοσοκομείο Καβάλας: 125 υγειονομικοί σε αναστολή εργασίας, σε σύνολο 1.007 εργαζομένων

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Ντίνος Κλειτσιώτης δίνει αναλυτικά τα νούμερα και εξηγεί τι θα συμβεί με την λειτουργία του - Ένταση στην είσοδο από ανεμβολίαστους εργαζόμενους

Με μία συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο Καβάλας και αρκετή ένταση υποδέχθηκαν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου την απόφαση της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις απειλές της και να τους θέσει σε αναστολή εργασίας έως ότου εμβολιαστούν. Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι είχαν πάρει ρεπό από τη διοίκηση του Νοσοκομείου και συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο κρατώντας πλακάτ με συνθήματα κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού συνεπικουρούμενοι μάλιστα από ανθρώπους που είναι μπροστάρηδες στα συλλαλητήρια των αντιεμβολιαστών.

Οι εργαζόμενοι που βγαίνουν σε αναστολή εργασίας ξεκαθαρίζουν ότι θα κινηθούν νομικά κατά της απόφασης της κυβέρνησης ενώ ένταση υπήρξε και ανάμεσα σε εργαζόμενες κυρίως της καθαριότητας και του διοικητή του νοσοκομείου Καβάλας Ντίνου Κλειτσιώτη με την επέμβαση των ψυχραιμοτέρων να αποβαίνει καθοριστική για να αποτραπούν τα χειρότερα.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου που βγαίνουν σε αναστολή εργασίας είναι περίπου 120 σε σύνολο 1.007 εργαζομένων ενώ οι μισοί περίπου από αυτούς είναι νοσηλεύτριες, με αποτέλεσμα να υπάρχει ακύρωση προγραμματισμένων χειρουργείων το επόμενο διάστημα.

Από συνόλου 1.007 εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καβάλας, οι 125 είναι ανεμβολίαστοι

Μιλώντας στον Alpha Radio ο διοικητής του ΓΝΚ Ντίνος Κλειτσιώτης τόνισε πως «Είναι η αρχή ενός δύσκολου μήνα είναι γεγονός, όπως το γνωρίζετε όλοι είναι σήμερα η καταληκτική ημερομηνία για τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν ή όχι. Δυστυχώς από συνόλου 1.007 εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καβάλας, οι 125 είναι ανεμβολίαστοι. Νούμερο που δεν τρομάζει βέβαια αλλά είναι αρκετά σημαντικό, είναι περίπου το 12% των εργαζομένων που δεν έχει εμβολιαστεί. Αυτό που έχω να πω είναι ότι από τους γιατρούς μας το ποσοστό είναι πολύ καλό, στο σύνολο ειδικών γιατρών είναι 130 (σ. σ. μαζί με τους ειδικευόμενους ξεπερνούν τους 200) και είναι ελάχιστοι ανεμβολίαστοι, μόλις 4».

Πρόβλημα μόνο με τα προγραμματισμένα χειρουργεία λόγω της έλλειψης του νοσηλευτικού προσωπικού

«Αυτό που έχω να πω στους συμπολίτες μου είναι ότι το νοσοκομείο Καβάλας θα λειτουργεί κανονικά, έχουμε βρει τον τρόπο και θα λειτουργήσουμε κανονικά, στα επείγοντα τα περιστατικά, στα ιατρεία κτλ, σε όλα δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα, τα εξωτερικά μας ιατρεία λειτουργούν κανονικά, το μόνο το οποίο ενδεχομένως θα έχουμε πρόβλημα είναι με τα προγραμματισμένα χειρουργεία λόγω της έλλειψης του νοσηλευτικού προσωπικού  ενδεχομένως κάποια προγραμματισμένα χειρουργεία να αναβληθούν. Οι περισσότεροι που δεν είναι εμβολιασμένοι είναι νοσηλεύτριες, τραυματιοφορείς, και στην καθαριότητα από την καθαριότητα είναι 23 άτομα».

Οι γιατροί είναι δύσκολο να τους αντικαταστήσουμε, αλλά για μας οι νοσηλευτές είναι το πρόβλημα

«Για την αντικατάσταση αυτών σήμερα έχει ανοίξει η πλατφόρμα στην τετάρτη υγειονομική περιφέρεια να δηλώσουν και να πάρουμε από εκεί άτομα τα οποία θα είναι στην αντικατάσταση αυτών οι οποίοι θα μας λείψουν. Θα δούμε ποιοι θα τους αναπληρώσουνε και θα έχουμε ένα δεκαήμερο μέσα στο οποίο πιστεύω ότι θα επανέλθουμε έπειτα στην κανονικότητα. Οι γιατροί σας είπα είναι δύσκολο να τους αντικαταστήσουμε, αλλά για μας και πάλι οι νοσηλευτές είναι το πρόβλημα, και πιστεύω ότι θα δηλώσουν στην πλατφόρμα της υγειονομικής περιφέρειας και θα αντλήσουμε από εκεί προσωπικό προς αντικατάσταση αυτών. Οι νοσηλευτές που θα λείψουν είναι 58, επί συνόλου 440! Οι τραυματιοφορείς είναι 7 επί συνόλου 32 και 23 από την καθαριότητα που θα βγουν σε αναστολή. Οι γιατροί είναι μόνο 4. Είναι γεγονός ότι στη Δράμα το πρόβλημα είναι πιο έντονο».

 

Παρόντες οι «γνωστοί άγνωστοι» στην κινητοποίηση έξω από το Νοσοκομείο

«Στην κινητοποίηση την πρωινή έξω από το Νοσοκομείο δεν έγινε κάτι το ιδιαίτερο, το μόνο το οποίο δεν άρεσε σε εμένα προσωπικά είναι ότι μέσα στους εργαζόμενους οι οποίοι υπήρχαν και θα βγουν σε αναστολή ήταν και κάποιοι, οι γνωστοί άγνωστοι οι οποίοι δυστυχώς εμφανίστηκαν και εδώ, και μάλιστα ήταν ουκ ολίγοι αυτοί οι γνωστοί άγνωστοι. Αυτοί που ήταν στα συλλαλητήρια, αρκετοί από αυτούς παρευρέθησαν και εδώ».

120 στους 640 οι ανεμβολίαστοι στο Νοσοκομείο της Δράμας

Πολύ χειρότερη είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Δράμας, στο οποίο επί συνόλου 640 εργαζομένων περισσότεροι από 120 είναι ανεμβολίαστοι. Μάλιστα, από αυτούς οι 90 είναι νοσηλευτές, με αποτέλεσμα με τις αναστολές εργασίας να δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου.