Δήμος Θάσου: Ομορφαίνει ο Δασικός Κήπος στον Ποτό

Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου για την ανάπλαση και την ανάδειξη του σημείου, με ίδιους πόρους ύψους 36.000 ευρώ

Υπογράφηκε την, Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021, μεταξύ του Δημάρχου Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη και του αναδόχου του έργου Κωνσταντίνου Γκουλούση η σύμβαση του έργου «Ανάπλαση και Ανάδειξη Δασικού Κήπου Ποτού», συνολικής δαπάνης 36.183,91 € με Φ.Π.Α.

Το έργο υλοποιείται από το Δήμο Θάσου και με ιδίους πόρους του Δήμου, κατόπιν διαγωνισμού και σε συνέχεια σχετικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Θάσου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης (αρμόδια Δασική Υπηρεσία).

Η υλοποίηση του έργου αφορά: α) στη δημιουργία χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων, β) τη δημιουργία πεζόδρομων και μονοπατιών, γ) τη δημιουργία χώρων υπαίθριου γεύματος (Picnic), δ) την κατασκευή ξύλινης περίφραξης στο χώρο του Δασονομείου, ε) την τοποθέτηση πινακίδων ενημέρωσης και κατεύθυνσης, στ) τη συντήρηση υπάρχουσας λίμνης με σιντριβάνι, ζ) τη συντήρηση αποχωρητηρίων, η) τη συντήρηση υπάρχουσας ξύλινης περίφραξης και θ) τον καθαρισμό και την περιποίηση του υπάρχοντος χώρου πρασίνου.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου δήλωσε:
«Ακόμη μία δέσμευσή μας γίνεται πράξη και ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής ικανοποιείται.
Πρόκειται για ακόμη ένα σημαντικό έργο αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής και των επισκεπτών της».