Καταγγελίες και στην Καβάλα για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και ψευδή θετικά rapid tests

100-200 ευρώ ο «τιμοκατάλογος» για την έκδοση θετικού rapid, ώστε να βγει το πιστοποιητικό νόσησης και να αποφεύγεται ο εμβολιασμός-Φόβοι των Αρχών ότι αντιεμβολιαστές έχουν παρεισφρήσει και σε γραμμές εμβολιαστικών κέντρων

Σάλος έχει προκληθεί στην κοινή γνώμη μετά την αποκάλυψη με την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού στον Παλαμά Καρδίτσας.

Την ίδια ώρα ωστόσο, η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Άννα Μαστοράκου αποκαλύπτει πως ασκούνται πιέσεις σε γιατρούς για την έκδοση όχι μόνον πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, αλλά και ψευδών rapid test.

Συγκεκριμένα, όπως είπε στο MEGA το πρωί της Δευτέρας 6 Σεπτεμβρίου 2021, «τα κέντρα διενεργούν τα τεστ και καταγράφουν στο μητρώο covid το αποτέλεσμα, άρα ο ενδιαφερόμενος ανάλογα με το αποτέλεσμα έχει και το αντίστοιχο αποτέλεσμα. Υπάρχουν πολίτες που πιέζουν γιατρούς, κέντρα για ψευδές θετικό rapid test έναντι αμοιβής. Έχει καταγγελθεί από γιατρούς», υπογράμμισε.

Όλα αυτά βέβαια με το αζημίωτο, με το κόστος να φτάνει τα 100-200 ευρώ για την έκδοση ψευδούς θετικού τεστ, ώστε να βγει το πιστοποιητικό νόσησης και να αποφεύγεται ο εμβολιασμός για 6 μήνες.

Ο ιατρικός κόσμος αρνείται, αλλά η πίεση είναι πολύ μεγάλη και μπορεί κάπου κάποιος γιατρός να έχει ενδώσει. «Υπάρχουν καταγγελίες στην Καβάλα, στην Πάτρα και σε πάρα πολλές άλλες περιοχές, όπως Χαλκίδα και Δράμα. Έχει ξεκινήσει έρευνα. Υπάρχουν αναφορές που μπαίνουν στο μικροσκόπιο, όπως και αναφορές ότι αντιεμβολιαστές έχουν παρεισφρήσει σε γραμμές εμβολιαστικών κέντρων», πρόσθεσε και εξήγησε ότι «υπάρχουν αντιμεβολιαστές που το κάνουν για ιδεολογικούς λόγους και άλλοι που το κάνουν με χρηματικά κίνητρα».