Πρώην Διοικητής Νοσοκομείου Καβάλας: «Δεν θα υπέγραφα τις αναστολές εργασίας. Θα είχα παραιτηθεί»

«Η παραίτηση είναι για τους δειλούς» απαντάει δηκτικά στον Αναστάσιο Καρασαββόγλου ο νυν Διοικητής, Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης για το θέμα των ανεμβολίαστων νοσηλευτών και γιατρών-Η κατάσταση στις κλινικές Covid και στις ΜΕΘ του Νοσοκομείου

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων στα Νοσοκομεία της χώρας οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού Covid-19.

Θέση για το ζήτημα έλαβε ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας, Αναστάσιος Καρασαββόγλου, μιλώντας στην εκπομπή Όλα On Camera του Center TV και στους δημοσιογράφους Γιάννη Κομνηνό και Νίκο Ταραπατσή.

«Εγώ ως Καρασαββόγλου σας θέτω με κάθε έμφαση υπόψη ότι δε θα υπέγραφα ποτέ ούτε μια αναστολή, θα αναλάμβανα το βάρος της ευθύνης και θα υπέβαλα την παραίτησή μου. Άλλωστε όταν χρειάστηκε να πάρω ευθύνες, τις πήρα», δήλωσε ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου της Καβάλας.

«Η παραίτηση είναι για τους δειλούς»

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Καρασαββόγλου, ο νυν Διοικητής του Ιδρύματος, Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης σχολίασε δηκτικά ότι η παραίτηση είναι για τους δειλούς. «Και αν παραιτούνταν ο κ. Καρασαββόγλου τί θα γινόταν; Θα υπέγραφε ο επόμενος. Απ’ έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λένε. Ας κοιτάξει τη δουλειά του και εμείς τη δουλειά μας. Εγώ είμαι εδώ στα δύσκολα. Η παραίτηση είναι για τους δειλούς και μόνον», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παρεμπιπτόντως, αυτήν τη στιγμή στο Νοσοκομείο της Καβάλας παραμένουν σε αναστολή 50 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες και 10 γιατροί.

Αυξητική η τάση των νοσηλειών

Όσον αφορά τις νοσηλείες ασθενών με Covid-19, 42 ασθενείς νοσηλεύονται σε κλινική Covid του Νοσοκομείου και 7 σε ΜΕΘ, με τις νοσηλείες να παρουσιάζουν ελαφρώς αυξητική τάση τις τελευταίες μέρες.