Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίππων: 10 παλέτες αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους της Εύβοιας

Κάτοικοι του χωριού, πολίτες και επιχειρηματίες, Σύλλογος Καβαλιωτών Νέας Υόρκης «Οι Φίλιπποι», η οικογένεια Ιωάννη και Ελένης Ζαχόπουλου και μεταφορικές εταιρίες έστειλαν ένα «τσουνάμι» βοήθειας σε ανθρώπους που την είχαν ανάγκη

Ολοκληρώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φιλίππων η αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στους πυρόπληκτους κατοίκους της Εύβοιας. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πράγματι συγκινητική. Δόθηκε δυο φορές παράταση στην ημερομηνία συγκέντρωσης των ειδών λόγω της μεγάλης προσέλευσης από τους κατοίκους. Το αποτέλεσμα όλης αυτής της προσπάθειας ήταν να συγκεντρωθούν 10 παλέτες με τρόφιμα, χαρτικά, καθαριστικά, ρούχα, πετσέτες, σεντόνια και παιχνίδια.

Σημαντική ήταν η συμβολή των μελών του Συλλόγου Καβαλιωτών Νέας Υόρκης «Οι Φίλιπποι» με την αγορά σχολικών ειδών και γραφικής ύλης για τα παιδιά των πυρόπληκτων οικογενειών. Τα σχολικά παρέδωσε μέλος του συλλόγου, Σοφία Στρουμπάκη. Ο Σύλλογος Καβαλιωτών Νέας Υόρκης «Οι Φίλιπποι» είναι ένας σύλλογος που έχει δείξει πολλές φορές έμπρακτα την στήριξή του σε όσους έχουν ανάγκη σε όλη την Ελλάδα.

Επίσης μια συγκινητική προσφορά  ήταν εκείνη της οικογένειας του Ιωάννη και Ελένης Ζαχόπουλου. Ο Ιωάννης και η Ελένη είναι ιδιοκτήτες του mini market “Made In Hellas” στην Καρλσρούη της Γερμανίας. Αποφάσισαν να προσφέρουν το 15% των εισπράξεων μιας εβδομάδας και τις εισπράξεις ενός κουμπαρά που είχε τοποθετηθεί στο κατάστημα με σκοπό την αγορά αναγκαίων ειδών για τους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας που επλήγησαν από τις φωτιές. Σε επικοινωνία τους με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φιλίππων και μετά από έρευνα του συλλόγου διέθεσαν τα χρήματα που συγκέντρωσαν στην αγορά μιας ηλεκτρικής κουζίνας και ενός πλυντηρίου για πυρόπληκτη οικογένεια.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίππων θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους κατοίκους του χωριού των Φιλίππων και της ευρύτερης περιοχής, τους επιχειρηματίες, τα μέλη του Συλλόγου Καβαλιωτών Νέας Υόρκης «Οι Φίλιπποι» και την οικογένεια Ιωάννη και Ελένης Ζαχόπουλου για τη συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία συγκέντρωσης των απαιτούμενων ειδών. Ο σύλλογος ευχαριστεί και την εθελόντρια Ντανιέλα Μωραΐτη, ιδιοκτήτρια σπιτιού στη Στροφυλιά Ευβοίας, η οποία ενημέρωνε καθημερινά τον σύλλογο για τις ανάγκες των ανθρώπων που επλήγησαν από τις φωτιές.

Επίσης ο σύλλογος εκφράζει τις ευχαριστίες του στον Ηλία Ιωαννίδη, ιδιοκτήτη μεταφορικής εταιρείας με έδρα το Χαλκερό Καβάλας που ανέλαβε για ακόμη μια φορά, αφιλοκερδώς, την μεταφορά των ειδών στη Θεσσαλονίκη και την εταιρεία INTERCONTOR ΕΛΛΑΣ ΑΕ, που εδρεύει στο Κορωπί Αττικής με Γενικό Διευθυντή τον Werner Hermann ο οποίος ανέλαβε επίσης χωρίς αμοιβή, με μεγάλη προθυμία, τη μεταφορά από Θεσσαλονίκη στην Εύβοια.

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλίππων εύχεται το «τσουνάμι» βοήθειας που ξέσπασε τις ημέρες που η Εύβοια ήταν τυλιγμένη στις φλόγες να συνεχιστεί, έτσι ώστε κανείς από τους πυρόπληκτους να μη βρεθεί χωρίς στέγη και χωρίς τα αναγκαία για την επιβίωσή του. Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και η κοινωνική προσφορά του συλλόγου συνεχίζεται με υπευθυνότητα αγκαλιάζοντας κάθε άνθρωπο που το έχει ανάγκη.