Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης: Καθόλα νόμιμο το βουλγαρικό πιστοποιητικό εμβολιασμού της γιατρού μας

Τι «απαντά» ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου στα δημοσιεύματα που «εμπλέκουν» την Καβάλα στους Fake εμβολιασμούς - Συνεχίζεται ο «έλεγχος» των 14 πιστοποιητικών νόσησης - «Γεμάτη» παραμένει η ΜΕΘ του ΓΝΚ, «πίεση» στις «κορονο-κλινικές»

Για άλλη μια φορά «θέμα» έγινε το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας όταν το πρωί της Τρίτης 14 Σεπτεμβρίου 2021 η εφημερίδα Πρώτο Θέμα ανέφερε σε διαδικτυακό ρεπορτάζ της για τους ανά την Ελλάδα «μαϊμού» εμβολιασμούς την περίπτωση γιατρού του ΓΝΚ που «εισήγαγε» πιστοποιητικό εμβολιασμού από τη Βουλγαρία [διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ πατώντας εδώ].

Σε δηλώσεις του στο KAVALA POST ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης υπογραμμίζει ότι, σύμφωνα με τα όσα ορίζουν τα πρωτόκολλα, το επίμαχο πιστοποιητικό «είναι καθόλα νόμιμο, αφού προέρχεται από νοσοκομείο χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη γιατρός που υπηρετεί στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας είναι υπήκοος Βουλγαρίας και εμβολιάστηκε, ως είχε το δικαίωμα, στη χώρα καταγωγής της.

«Εμείς σκανάραμε το πιστοποιητικό, όπως ακριβώς ορίζουν τα πρωτόκολλα, και ήταν γνήσιο και, άρα, αποδεκτό από εμάς. Τώρα, το τι μπορεί να έγινε στο εκεί Νοσοκομείο δεν μπορώ να το γνωρίζω, όπως δεν μπορώ να γνωρίζω και πώς το “θέμα” έφτασε να πάρει τέτοιες διαστάσεις», σημειώνει ο κ. Κλειτσιώτης. «Ωστόσο, για να μην υπάρχει καμία “σκιά”, εμείς θα υποβάλλουμε τη συγκεκριμένη γιατρό σε τεστ αντισωμάτων», καταλήγει ο Διοικητής του ΓΝΚ.

Συνεχίζεται ο έλεγχος των 14 «ύποπτων» πιστοποιητικών νόσησης

Με στόχο την εξαίρεση από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, συνολικά δέκα τέσσερις [14] υγειονομικοί του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας έχουν υποβάλλει στη Διοίκηση του Ιδρύματος πιστοποιητικά νόσησης τα οποία, μετά τον «σάλο» που δημιουργήθηκε πανελλαδικά αναφορικά με τη δράση «κυκλώματος» έκδοσης πλαστών βεβαιώσεων εμβολιασμού ή/και νόσησης, «ελέγχονται» από το ΓΝΚ.

Ήδη, από τους 14 έχουν υποβληθεί σε τεστ αντισωμάτων οι 4, με τους 3 από αυτούς να αποδεικνύεται ότι όντως έχουν αντισώματα κατά του κορονοϊού και, επομένως, αποδεδειγμένα έχουν νοσήσει. Εξαίρεση, ο πρώτος που ελέγχθηκε ο οποίος δεν είχε… καθόλου αντισώματα!

Σήμερα Τρίτη πρόκειται να υποβληθούν σε τεστ αντισωμάτων ακόμη 3 υγειονομικοί με τους ελέγχους να είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας και για τους 14.

«Γεμάτη» η ΜΕΘ, υψηλός αριθμός νοσηλευόμενων στην «κορονο-κλινική»

Για μια ακόμη φορά το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας «δοκιμάζεται» από τις προκλήσεις της πανδημίας του κορονοϊού. Μόλις σήμερα Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021 έγιναν τρεις εισαγωγές ασθενών με Covid-19 στην «κορονο-κλινική» του ΓΝΚ, φτάνοντας τον αριθμό των «κατειλημμένων» κλινών στις 43.

«Γεμάτη» είναι και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας-Covid του Νοσοκομείου μας όπου νοσηλεύονται 7 ασθενείς με Covid-19.