Φίλιππος Αναστασιάδης: Άμεσα οι δηλώσεις για τις ζημιές στις καλλιέργειες του Παγγαίου

Άμεση η επικοινωνία του Δημάρχου Παγγαίου με τον ΕΛΓΑ Καβάλας μετά τις εκτεταμένες ζημιές σε αμπελώνες και άλλες παραγωγές της περιοχής

Ηκακοκαιρία που «χτύπησε» το απόγευμα του Σαββάτου 18 Σεπτεμβρίου 2021 τον νομό Καβάλας μπορεί να ήταν ιδιαίτερα σύντομη σε διάρκεια, αλλά αρκετή ώστε να προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες, κυρίως σε χωράφια του Δήμου Παγγαίου.

Για άλλη μια φορά, οι ισχυροί άνεμοι και η μεγάλη ποσότητα βροχής «έπληξε» αμπέλια [κυρίως, αλλά όχι μόνο] της περιοχής, με αρκετούς παραγωγούς ήδη να βρίσκονται σε απόγνωση, λίγο πριν μαζέψουν τις σοδειές τους.

Ο Δήμαρχος Παγγαίου επικοινώνησε άμεσα με τη Διευθύντρια του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Καβάλας και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι από την ερχόμενη Δευτέρα κιόλας θα ξεκινήσεις οι δηλώσεις ζημιάς στον Οργανισμό.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δήμου Παγγαίου αναφέρει τα εξής:

«Μετά τις πρωτοφανείς καταστροφές που έγιναν σε καλλιέργειες του δήμου μας και μετά από επικοινωνία του Δημάρχου Παγγαίου Φίλιππου Αναστασιαδη που είχε απόψε με την Διευθύντρια του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Καβάλας σας γνωστοποιούμε ότι την Δευτέρα θα ξεκινήσουν άμεσα οι δηλώσεις για την ζημιά στην παραγωγή και ταυτόχρονα οι δηλώσεις για την καταστροφή των εγκαταστάσεων στους αμπελώνες και στις άλλες παραγωγές. Ταυτόχρονα συνεργεία του ΕΛΓΑ θα ξεκινήσουν άμεσα την αξιολόγηση της ζημιάς».