Έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα το κεφάλαιο των ευθυνών του Δήμου Καβάλας για την πεσμένη γέφυρα

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας αθώωσε την τέως αντιδήμαρχο Καβάλας, Ευαγγελία Δρακονάκη και τον διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Μάκη Χαραλαμπίδη-Ικανοποίηση από Τσανάκα, Φιλόσογλου και Μουριάδη

Έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα το κεφάλαιο των ευθυνών του Δήμου Καβάλας για την πεσμένη γέφυρα μπροστά από το κάτω Νοσοκομείο, καθώς το μεσημέρι της Δευτέρας 20 Σεπτεμβρίου 2021 αθωώθηκαν όσοι εκ της τότε Διοίκησης του Δήμου κατηγορήθηκαν ότι είχαν μερίδιο ευθύνης στην πτώση της γέφυρας.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από μια εξαντλητική διαδικασία η οποία διήρκησε δύο ολόκληρες μέρες, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας αθώωσε, με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση, τους κατηγορούμενους, ήτοι την τέως αντιδήμαρχο Καβάλας, Ευαγγελία Δρακονάκη και τον διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Μάκη Χαραλαμπίδη.

Υπενθυμίζεται ότι το αδίκημα ήταν «κοινώς επικίνδυνη βλάβη από αμέλεια κατ’ εξακολούθηση δια παραλείψεως από υπόχρεο από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο και ξένα πράγματα».

Συνήγορος υπεράσπισης της κ. Δρακονάκη ήταν ο Γιώργος Φιλόσογλου, ο οποίος ήταν και αντιδήμαρχος επί Διοικήσεως Τσανάκα, όταν έπεσε η γέφυρα, ενώ του κ. Χαραλαμπίδη ο Απόστολος Αγελαράκης. Στη δίκη παραστάθηκαν με πληρεξούσιο δικηγόρο προς υποστήριξη της κατηγορίας οι ιδιοκτήτες του γερανού ο οποίος «βούλιαξε» κατά το πέρασμά του τη γέφυρα.

Μάρτυρες υπεράσπισης του Δήμου Καβάλας κατέθεσαν επίσης ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης και ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ, Απόστολος Παυλίδης.

«Ως συνήγορος της κυρίας Δρακονακη, αλλά και ως μέλος της τότε διοίκησης του δήμου Καβάλας αισθάνομαι βαθύτατη ικανοποίηση για την έκβαση της δίκης. Επιβεβαιώθηκαν στο ακροατήριο όλοι οι ισχυρισμοί που είχαμε προβάλλει από την πρώτη στιγμή της πτώσης της γέφυρας. Ικανοποίηση όμως νοιώθω και για το γεγονός πως η κυρία Δρακονάκη είναι και φίλη μου και μας συνδέουν 5 χρόνια κοινής προσπάθειας στον Δήμο Καβάλας», σημειώνει στις δηλώσεις του στο KAVALA POST ο κ. Φιλόσογλου.

Την ικανοποίησή της για τη δικαίωση τόσο του Δήμου Καβάλας όσο και της κ. Δρακονάκη εξέφρασε και τέως Δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας το απόγευμα της Δευτέρας 20 Σεπτεμβρίου 2021, ενώ ο Δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης δήλωσε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να υπάρχει ομοψυχία.