Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καβάλας: Η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού ξεπερνά το 50% !

Ανακοίνωση με την οποία περιγράφεται η πολύ άσχημη κατάσταση που έχει περιέλθει το νοσηλευτικό ίδρυμα  - Τι προτείνει ως τη μοναδική λύση για το πρόβλημα με τη δραματική υποστελέχωση του

Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την ασφαλή λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας κρούει το Σωματείο των Εργαζομένων. Με ανακοίνωσε που εξέδωσε και εκτός από τα ΜΜΕ απευθύνεται στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αλλά και στην 4η ΥΠΕ, περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα την εικόνα που έχει δημιουργηθεί, ύστερα από την απόφαση της Κυβέρνησης να θέσει σε αναστολή εργασίας τους νοσηλευτές που δεν εμβολιάστηκαν, την οποία χαρακτηρίζει ανάλγητη, πρόχειρη και άκρως επιπόλαιη.

Παράλληλα κάνει γνωστό ότι ο συνολικός αριθμός των νοσηλευτών που προσφέρουν στο Νοσοκομείο, μετά την «έξοδο» των ανεμβολίαστων, έχει πέσει κάτω από το 50%, ενώ αναφέρει ότι οι λίστα με το επικουρικό προσωπικό είναι άδεια και παραμένει κλειστή για νέες αιτήσεις. Η μόνη λύση που το Σωματείου βλέπει ότι μπορεί να λύσει άμεσα το πρόβλημα είναι να δοθεί η δυνατότητα στις εκάστοτε διοικήσεις των Νοσοκομείων να προχωρήσουν σε ατομικές συμβάσεις εργασίες.

Σε κάθε περίπτωση ο Σωματείο καλεί το Υπουργείο και όλους τους υπεύθυνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να βρουν λύσεις για την επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί προειδοποιώντας πως θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες,

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καβάλας

«Η ηγεσία του Υπουργείου οφείλει να δώσει τη δυνατότητα στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων να συνάψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας»

«21 ημέρες μετά την ανάλγητη, πρόχειρη και άκρως επιπόλαιη απόφαση της Κυβέρνησης να τεθούν σε καθεστώς αναστολής εργασίας οι υγειονομικοί εργαζόμενοι που δεν εμβολιάστηκαν, στο Νοσοκομείο Καβάλας η κατάσταση είναι τραγική και επικίνδυνη για όλους!

Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας έως σήμερα είναι 100 εκ των οποίων οι 50 νοσηλευτές. Ήδη η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείου ήταν στο ύψος των 176, προσθέτοντας και τους 50 η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού ξεπερνά το 50% !

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας εγκατέλειψε τα Νοσοκομεία αρνούμενη στην πραγματικότητα να τους παρέχει την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν προσλήψεις προς αντικατάσταση όσων αποχώρησαν. Οι λίστες του Επικουρικού προσωπικού έχουν πλέον εξαντληθεί και παραμένουν κλειστές για νέες αιτήσεις, ενώ από τους 12 νοσηλευτές που κλήθηκαν από τις 2-9-21 για να εργαστούν οι 5 δεν αποδέχτηκαν τον διορισμό και οι 2 παραιτήθηκαν!

Η κλινική covid και η ΜΕΘ covid συνεχίζουν να δέχονται  περιστατικά για νοσηλεία από όμορους νομούς, η πληρότητα τους καθημερινά ξεπερνά το 100% με αποτέλεσμα να νοσηλεύονται περιστατικά στην Βραχεία νοσηλεία ή στην Ανάνηψη με νοσηλευτές που μετακινούνται για λίγες ώρες από τα τμήματα που εργάζονται ! Όλες οι κλινικές του Νοσοκομείου τα Επείγοντα και τα Εργαστήρια, συνεχίζουν να δέχονται τα υπόλοιπα περιστατικά πλην covid, λειτουργούν με κάλυψη προσωπικού κάτω των ορίων ασφαλείας!

Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί είναι άκρως επικίνδυνη για τους εργαζόμενους που καθημερινά σε συνθήκες πολέμου προσπαθούν να παρέχουν υπηρεσίες στους ασθενείς, εξαντλημένοι, έχοντας ξεπεράσει και τα ανθρώπινα όρια κόπωσης και αντοχής προσπαθώντας να καλύψουν τα τεράστια κενά που έχουν δημιουργηθεί, είναι όμως πλέον αδύνατο !

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας οφείλει άμεσα να δώσει νομοθετικά την δυνατότητα στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων να συνάψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας! Οποιοσδήποτε άλλος τρόπος πρόσληψης προσωπικού είναι χρονοβόρος και η ανάγκη για άμεση ,χθες όχι σήμερα, κάλυψη των κενών θέσεων είναι άκρως επιτακτική.

Να σταματήσουν επιτέλους να μας εμπαίζουν με δήθεν εγκρίσεις διορισμών από λίστες επικουρικών που είναι κενές !

Φέρουν ακέραια όλη την ευθύνη της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί και να είναι βέβαιοι πως θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες»!