Δήμος Καβάλας: Βραβείο Αριστείας «Μυρτώ Φουρουντζόγλου»

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κάθε χρόνο θα δίνονται από 1.000 ευρώ στους 10 Καβαλιώτες μαθητές με την υψηλότερη βαθμολογία στις Πανελλαδικές εξετάσεις στην μνήμη της 20χρονης φοιτήτριας ιατρικής που έχασε την μάχη με τον καρκίνο

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της (20/9), με την υπ’ αριθμ. 278/2021 απόφαση του, αποφάσισε να προχωρήσει στην απονομή Βραβείου Αριστείας, με την επωνυμία «Μυρτώ Φουρουντζόγλου», στους μαθητές των Λυκείων του Δήμου Καβάλας που διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Ακολουθεί η εισήγηση του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, για το «Βραβείο Αριστείας Μυρτώ Φουρουντζόγλου».

«Ο Δήμος Καβάλας, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που κάνουν οι μαθητές των Λυκείων της πόλης και της δημοτικής ενότητας Φιλίππων για να κερδίσουν μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αποφάσισε να προχωρήσει στην έμπρακτη επιβράβευση τους.

Κάθε χρόνο, αρχής γενομένης από τη φετινή περίοδο, οι πρώτοι δέκα μαθητές με την υψηλότερη βαθμολογία στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα λαμβάνουν χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ έκαστος, προκειμένου να καλύψουν τα έξοδα που συνοδεύουν τα πρώτα βήματα της φοιτητικής τους ζωής.

Με τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειας της, την οποία θέλω και δημοσίως να ευχαριστήσω για την αποδοχή της πρότασης μας, το εν λόγω βραβείο (χρηματικό έπαθλο) θα φέρει την επωνυμία «Μυρτώ Φουρουντζόγλου».

Πρόκειται για την 20χρονη φοιτήτρια της Ιατρικής που έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο πριν από δύο μήνες.

Η Μυρτώ κατάφερε να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης το 2019 με 19110 μόρια και παρά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε τις σπουδές της.

Η Μυρτώ ήταν ένα ξεχωριστό παιδί με τις πολύ μεγάλες δυνατότητες και απαράμιλλο σθένος.

Εκτιμώ ότι είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τη μνήμη, τον αγώνα και το βαθύ αποτύπωμα που άφησε πίσω της.

Το «Βραβείο Αριστείας Μυρτώ Φουρουντζόγλου» θα απονέμεται στις αρχές Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, παρουσία των μαθητών, των οικογενειών τους και των εκπροσώπων της μαθητικής κοινότητας».