Στο «Παπαγεωργίου» νοσηλεύεται η 14χρονη από τη Δράμα που εκδήλωσε προχωρημένη πνευμονία λόγω Covid-19

Οι γονείς του παιδιού, αρνητές του εμβολίου, επέμεναν ότι θα περνούσε τον ιό χωρίς να κινδυνέψει και αρνούνταν αρχικά την μετακομιδή του από το ΓΝ Καβάλας σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

Ενα 14χρονο κορίτσι από τη Δράμα προσήλθε στο νοσοκομείο Καβάλας το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, θετικό στον covid-19, με συμπτώματα πνευμονίας, όπως διαγνώστηκε στη συνέχεια. Οι γιατροί μετά τον ακτινοδιαγνωστικό έλεγχο διέγνωσαν πνευμονία και μάλιστα επιδεινούμενη και στους δυο πνεύμονες.

Οι γονείς του ανέφεραν στους γιατρούς που περιέθαλψαν το παιδί ότι και οι ίδιοι νόσησαν χωρίς να κινδυνέψουν, εξέφρασαν μάλιστα την πεποίθηση ότι δεν θα κινδυνέψει και το παιδί τους, αρνούμενοι αρχικά την μετακομιδή του παιδιού τους σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο Καβάλας δεν περιθάλπει παιδιά στις κορονοκλινικές του και όσα παιδιά χρήζουν νοσηλείας, οι γιατροί  τα κατευθύνουν είτε στο Ιπποκράτειο είτε στο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης. Τελικά οι γονείς, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις τους και δίχως να χρειαστεί Εισαγγελική Παρέμβαση, συναίνεσαν στο να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», όπως και έγινε το πρωί του Σαββάτου.