Συνταξιούχοι Καβάλας: «Κάθοδος» στην Αθήνα για το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο

Η ανακοίνωση-κάλεσμα του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Καβάλας και τα αιτήματα των συνταξιούχων

Κάλεσμα για συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο των συνεργαζομένων συνταξιουχικών οργανώσεων στην Αθήνα την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021 απευθύνει ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Καβάλας, με τα λεωφορεία να ξεκινούν από τον Δημοτικό Κήπο.

Η ανακοίνωση-κάλεσμα των συνταξιούχων

Μετά από 10 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης, με 21 συνολικά περικοπές των συντάξεών μας και μετά από 2 χρόνια πανδημίας, που πληρώσαμε ιδιαίτερα οι συνταξιούχοι με τα επιπλέον προβλήματα υγείας που έχουμε, έχουμε κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης της κυβέρνησης, προκειμένου να ενισχυθεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, με το κύμα ακρίβειας, που αποτελεί έναν ακόμα παράγοντα αφαίμαξης των συντάξεών μας. Έτσι, θα αποτελειώσουν ό,τι πενιχρό εισόδημα έχει απομείνει από τις συντάξεις στα χέρια μας.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δε μετράει τις ανάγκες μας. Είναι χιλιάδες οι συνταξιούχοι που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να βγάλουν πέρα το μήνα με τις πετσοκομμένες συντάξεις. Από την άλλη η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό  μέτρο για αυτό, παρά μόνο μας ρίχνει στάχτη στα μάτια, με υποσχέσεις και κοροϊδία (εξαγγελίες από την έκθεση Θεσσαλονίκης, τα δήθεν αναδρομικά συνταξιούχων κ.α.).

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Θα είμαστε κάθε μέρα στον δρόμο του αγώνα, δυναμώνοντας τα Σωματεία μας. Τώρα είναι ανάγκη χιλιάδες συνταξιούχοι να μετρηθούμε στον δρόμο του αγώνα.

Έχουμε φωνή και ήρθε η ώρα να ξανακουστεί! Δεν μπορούμε να μένουμε βουβοί στο καθημερινό χτύπημα των συντάξεών μας από την ακρίβεια, της υγείας μας και της ζωής μας. Ο δρόμος του συλλογικού ανυποχώρητου αγώνα για ουσιαστικά και μόνιμα μέτρα ανακούφισης είναι μονόδρομος, είναι η μόνη διέξοδος για να ορθώσουμε εμπόδια στην πολιτική που μας οδηγεί στην ανασφάλεια και στο μαρασμό. Μπροστά στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται, κάθε καθυστέρηση, κάθε αναβολή στην ανάπτυξη της συλλογικής δράσης είναι ζημιογόνα. Βάζουμε στο προσκήνιο τις πραγματικές μας ανάγκες και τις δίκαιες διεκδικήσεις μας.

Διεκδικούμε:

  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, του ειδικού φόρου στα καύσιμα και το ηλεκτρικό ρεύμα
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και της εισφοράς αλληλεγγύης
  • Ενίσχυση του ΕΣΥ και της ΠΦΥ με μόνιμο προσωπικό, παροχή υπηρεσιών και ΜΕΘ
  • Να αποδοθεί στους συνταξιούχους το νομοθετημένο 0,5% του προϋπολογισμού

Όλοι οι δρόμοι της Ελλάδα οδηγούν στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο των συνεργαζομένων συνταξιουχικών οργανώσεων στην Αθήνα την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021 στις 11:30.

Αναχώρηση λεωφορείων από την Καβάλα την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021 στις 08:00 από τον Δημοτικό Κήπο.