Καθηγητές ΔΙΠΑΕ Καβάλας: Χωρίς μέτρα ασφάλειας και υγιεινής η έναρξη της δια ζώσης διδασκαλίας στο Ίδρυμα!

ΕΣΔΕΠ ΔΙΠΑΕ, Σύλλογος Εργαζομένων και φοιτητικοί σύλλογοι του Παραρτήματος Καβάλας του Πανεπιστημίου διοργανώνουν συνέντευξη Τύπου καταγγέλλοντας Κυβέρνηση και Διοίκηση

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν τα δια ζώσης μαθήματα και στο Παράρτημα Καβάλας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος [πρώην ΤΕΙ ΑΜ-Θ], στο πλαίσιο του σταδιακού «ανοίγματος» όλων των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας [διαβάστε περισσότερα εδώ].

Ωστόσο, μερίδα Καθηγητών του ΔΙΠΑΕ Καβάλας εκφράζουν έντονες επιφυλάξεις για το «άνοιγμα» του Ιδρύματος και καταγγέλλουν Κυβέρνηση και Διοίκηση ότι «ουδέν μέτρο έλαβαν» για την ασφαλή επιστροφή στις αίθουσες εκπαιδευτικών και φοιτητών.

Σε ανακοίνωσή του ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας (ΕΣΔΕΠ ΔΙΠΑΕ) αναφέρει τα εξής:

«Έχουμε τοποθετηθεί ρητά υπέρ της ανάγκης για επιστροφή στη δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία του Πανεπιστημίου. Η εδώ και ενάμιση χρόνο πραγματοποίηση των μαθημάτων μόνο εξ αποστάσεως είναι αδύνατον να συνεχιστεί και η μόνη ακαδημαϊκά σωστή λύση είναι η επιστροφή του εκπαιδευτικού προσωπικού και των φοιτητών σε ένα ανοιχτό και λειτουργικό πανεπιστήμιο.

Η έναρξη όμως της δια ζώσης εκπαίδευσης πρέπει να γίνει με συστηματικό τρόπο, με υγειονομικά μέτρα και πρωτόκολλα που δεν θα θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας. Δυστυχώς, αυτό δεν διασφαλίζεται ούτε από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, ούτε από την πλευρά της Διοίκησης του ΔΙΠΑΕ, καθώς όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα ουδέν μέτρο έλαβαν για την ασφαλή επιστροφή στις αίθουσες διδασκαλίας, τα αμφιθέατρα και τα εργαστήρια.

Ειδικότερα, στο ΔΙΠΑΕ προστίθεται, μεταξύ άλλων, το σοβαρότατο χρόνιο ζήτημα της παντελούς έλλειψης προσωπικού καθαριότητας, ακόμη και σήμερα λίγες μέρες πριν την έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

Ο ΕΣΔΕΠ ΔΙΠΑΕ, από κοινού με τον Σύλλογο Εργαζομένων και τους φοιτητικούς συλλόγους του ΔΙΠΑΕ σε μια προσπάθειά τους να αναδείξουν τα σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας του Πανεπιστημίου και την ανάγκη της άμεσης επίλυσής τους, διοργανώνουν συνέντευξη Τύπου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 στις 12:00, στην αίθουσα «Παντελής Αντωνιάδης» του Τμήματος Φυσικής του ΔΙΠΑΕ.